Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ:

Νέο παραλήρημα Γάτσα και αποποίηση ευθυνών

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2022 15:50

Για εικονική πραγματικότητα και μηδενικό έργο κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ν. Ευαγγελου, ο οποίος σε δελτίο τύπου αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η αποποίηση ευθυνών είναι μια πολύ συνηθισμένη διαδικασία του κ. Γάτσα.


Ωστόσο κανείς δεν πείστηκε από το ενοχικό παραλήρημά του και την προσπάθεια που ομολογουμένως κατέβαλε για άλλη μια φορά, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους δημότες και να ξεφύγει ο ίδιος από την πραγματικότητα.
Ως παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, κατανοούμε το άγχος και την αγωνία να παρουσιάσεις έργο όταν αυτό έχει μηδενικό πρόσημο.
Για να περάσουμε στο διά ταύτα, προφανώς και οι χρηματοδοτήσεις που έλαβε ο Δήμος Ελασσόνας είναι περισσότερες για συγκεκριμένους ωστόσο λόγους που έχουν να κάνουν με την πανδημία και τους σεισμούς.
Οι πόροι αυτοί εξανεμίσθηκαν από τις υποτυπώδεις υποδομές για τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας, ενώ σπαταλήθηκαν τεράστια ποσά σε απευθείας αναθέσεις με τις εκπτώσεις σε φιλικές προς τη Δημοτική Αρχή επιχειρήσεις που μόλις άγγιξαν το 1-1,5%, όταν επί θητείας μας αυτές έφταναν το 50% και παραπάνω.
Ο κ. Γάτσας μίλησε σε ανακοίνωσή του για εικονική πραγματικότητα και δεν θα δώσω απάντηση στον ίδιο, αλλά θα καλέσω τους πολίτες να επισκεφθούν την Ιστοσελίδα του Δήμου και της ΔΕΥΑΕΛ και να αναζητήσουν εκεί τις συμβάσεις που έχει υπογράψει μέχρι σήμερα.
Θα αντιληφθεί ο καθένας πού πηγαίνουν τα εκατοντάδες ευρώ και θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα γιατί δεν υπάρχει έργο στον Δήμο μας.
Αφού ο κ. Γάτσας αποφάσισε να μιλήσουμε με νούμερα, θα του κάνουμε τη χάρη...
Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.
Σύμφωνα λοιπόν με το δικό του τεχνικό πρόγραμμα το οποίο και εγκρίθηκε με την Αριθμ. 338/2019 Απόφαση του Δ.Σ. το συνολικό ποσό ανήλθε σε 16.120.808,72 ευρώ και όχι 18.205.749,73 ευρώ όπως αναγράφεται στην απόφαση.
Ακόμη και στην άθροιση έγινε λάθος.
Η ουσία τώρα από τα 16.120.808,72 ευρώ του τεχνικού προγράμματος εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό του 2020 για εκτέλεση πιστώσεων 8.807.482,21 ευρώ.
Εκτελέστηκαν σε ολόκληρο το 2020 μόλις 1.760.493,36 ευρώ και τα οποία αφορούν σε έργα υπό εξέλιξη ή σε ήδη δημοπρατημένα έργα από τη δική μας Δημοτική Αρχή.
Τα πράγματα είναι πιο απλά ακόμη και οι αριθμοί είναι εναντίον του. Το 2020 το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής είναι μηδενικό, με νούμερα.
Ας δούμε τώρα και το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 το οποίο εγκρίθηκε με την αριθμ. 264/2020 απόφαση του Δ.Σ.: Από τα 12.149.385,79 ευρώ του τεχνικού προγράμματος πιστώθηκαν στον προϋπολογισμό του 2021 τα 10.405.602,04 ευρώ και από αυτά εκτελέσατε τις 952.224,79 ευρώ.
Αυτά είναι τα πεπραγμένα του κ. Γάτσα σε ό,τι αφορά τα έργα που είναι απαραίτητα για τον Δήμο μας.
Ολοκληρωτική ανυπαρξία έργων. Μηδενική απορρόφηση κονδυλίων. Στασιμότητα παντού. Δυστυχώς η μοναδική παρακαταθήκη που θα αφήσει στον Δήμο η παράταξη των κ. Γάτσα-Καρανίκα, θα είναι τα υπέρογκα ποσά που μοίρασε και συνεχίζει να μοιράζει στους πολιτικούς του «φίλους», καθώς και στην «Κοινωνική» Επιχείρηση την οποία δημιούργησε και επί της ουσίας αποτελεί φάμπρικα ρουσφετιών και προσλήψεων και όλα αυτά από ανταποδοτικούς πόρους δηλαδή χρήματα των Δημοτών και κονδύλια που θα έπρεπε να δοθούν στους σεισμοπαθείς του Δήμου μας.
Αν λοιπόν η Δημοτική Αρχή καμαρώνει για το έργο της, οι δημότες λυπούνται για μια χαμένη τετραετία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass