Από τη Βουλγαρία στη Λάρισα, «αλώνιζαν» τη Θεσσαλία

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ - ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 12.000 ΕΥΡΩ - ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΖΗΤΗΣΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ Η ΜΑΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ, «ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΑ»

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2022 21:02

Στη «φάκα» της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας έπεσαν δύο γυναίκες -υπήκοοι Βουλγαρίας

μάνα και κόρη, καθώς συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω για τις απάτες με τα τροχαία ατυχήματα και τα χρήματα που απαιτούνταν για να χειρουργηθούν υποτίθεται τα παιδιά των υποψήφιων θυμάτων τους. Μιας καλά οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που δεν διστάζει να προκαλεί σοκ σε ηλικιωμένους, με απώτερο σκοπό να τους αποσπάσει χρήματα.
Οι δύο γυναίκες, 50 και 32 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του ΟΣΕ, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν 12.000 ευρώ (φωτ.) που εισέπραξαν από δύο θύματά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», μετά και τον έλεγχο στα σύνορα, προέκυψε πως οι δύο γυναίκες «πηγαινοέρχονταν» τακτικά από τη Βουλγαρία στη Λάρισα (σ.σ. όπου μίσθωναν δωμάτιο σε ξενοδοχείο) περιοχή από την οποία δρούσαν σε όλη τη Θεσσαλία, αν και η 50χρονη δήλωσε χθες στο Δικαστήριο ότι διέμενε σε συγγενικό της πρόσωπο στη Χαλκίδα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών πρόκειται για δράστιδες σε ρόλο «αναλώσιμου» «εισπράκτορα» που λειτουργούν δηλαδή ως μέλη της οργάνωσης, με τους επικεφαλής να παραμένουν άγνωστοι, με δεδομένο μάλιστα ότι άνδρες είναι αυτοί που τηλεφωνούν στα υποψήφια θύματα και γυναίκες είναι αυτές που προσποιούνται τις κόρες των θυμάτων, που… κλαίνε και οδύρονται καλώντας σε βοήθεια από το νοσοκομείο.

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 12.000 ευρώ που κατασχέθηκαν στο ξενοδοχείο, το ποσό των 9.000 ευρώ το έλαβαν από γυναίκα - θύμα τους από την Καρδίτσα, ενώ σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, οι συλληφθείσες φέρονται και ως εμπλεκόμενες σε άλλες δύο απάτες που καταγγέλθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου στη Λάρισα, αλλά και μία ακόμα στον Βόλο. Στην πρώτη περίπτωση, το θύμα ήταν μια ηλικιωμένη Λαρισαία η οποία πείστηκε και συγκέντρωσε κοσμήματα αξίας 7.000 ευρώ, τα οποία τοποθέτησε σε σακούλα και τα άφησε σε χώρο στάθμευσης δίπλα από το σπίτι της. Στη δεύτερη περίπτωση το θύμα ήταν ηλικιωμένος, ο οποίος πείστηκε από άγνωστο άνδρα που προσποιήθηκε τον αστυνομικό και, με το πρόσχημα ότι συγγενικό του πρόσωπο είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, τους παρέδωσε σακούλα που περιείχε 3.000 ευρώ.

ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΟΣΕ
Μετά λοιπόν από καταγγελία για νέο κρούσμα απάτης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας βρήκαν τις δύο γυναίκες να έχουν καταλύσει σε ξενοδοχείο στην περιοχή του ΟΣΕ και έτσι της προσήγαγαν, καθώς φερόντουσαν ως εμπλεκόμενες σε άλλες δύο απάτες που έλαβαν χώρα στη Λάρισα, στις αρχές του τρέχοντος μηνός. Από την έρευνα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, μεταξύ άλλων, βρέθηκε ένα μπλοκ με σημειώσεις και αναφερόμενα χρηματικά ποσά, ενώ κατασχέθηκαν 12.000 ευρώ.  Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο γυναίκες, προχθές Τρίτη 25 Ιανουαρίου, εξαπάτησαν 87χρονο Λαρισαίο. Άγνωστος άνδρας συστήθηκε στον ηλικιωμένο Λαρισαίο ως γιατρός, ο οποίος προφασίστηκε ότι η νύφη του έχει τραυματιστεί στο πόδι και προκειμένου να χειρουργηθεί άμεσα, έπρεπε να δώσει χρήματα. Ο ηλικιωμένος πείστηκε και στην είσοδο του πάρκου Αλκαζάρ παρέδωσε στην 50χρονη το ποσό των 3.000 ευρώ. Προχθές Τρίτη επίσης, άγνωστος δράστης επικοινώνησε με 85χρονη στην Καρδίτσα. Της συστήθηκε ως γιατρός και προφασίστηκε ότι η κόρη της έχει σπάσει το πόδι της, λόγο για τον οποίο χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση. Η 85χρονη πείστηκε και στην είσοδο της πολυκατοικίας της στην Καρδίτσα παρέδωσε στην 32χρονη συλληφθείσα το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ. Επίσης, οι ίδιες δράστιδες φέρονται ως εμπλεκόμενες στην εξαπάτηση 77χρονης Λαρισαίας, στην οποία ο απατεώνας, που συστήθηκε ως γιατρός, τόνισε πως η κόρη της έχει πέσει θύμα τροχαίου και, με αφορμή κατάγματα στα άκρα, ζήτησε 30.000 ευρώ για να γίνει το χειρουργείο. Η 77χρονη βγήκε στο μπαλκόνι και πέταξε στις δύο γυναίκες το ποσό των 15.000 ευρώ. Τέλος, από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε χθες οι δύο γυναίκες εμπλέκονται σε μία ακόμα υπόθεση απάτης, στις 6 Ιανουαρίου, σε βάρος ηλικιωμένης στον Βόλο. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «ο άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα και προσποιούμενος τον γιατρό, υπό το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση συγγενικού της προσώπου, την έπεισε να τοποθετήσει κάτω από κάδο απορριμμάτων το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, το οποίο, παρέλαβε η δράστιδα».«ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΙ Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ»
Οι δύο γυναίκες, με τις κατηγορίες της απάτης από κοινού και περί εγκληματικής οργάνωσης, οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας. Η 50χρονη ζήτησε δικηγόρο προκειμένου, όπως είπε, «να αφεθεί ελεύθερη η κόρη μου γιατί είναι αθώα».
Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για μεθαύριο, ωστόσο διατήρησε την κράτηση των δύο γυναικών, με την 32χρονη να ξεσπά σε λυγμούς.
Να διευκρινιστεί ότι στην κατοχή των δύο γυναικών, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν «το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 515 ευρώ, τραπεζικές και άλλες κάρτες, χειρόγραφες σημειώσεις, ένα tablet, ένα απόκομμα ηλεκτρονικής πληρωμής, μία κάρτα sim και ένα στέλεχος κάρτας sim, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα». Σημειώνεται τέλος πως και σε άλλες περιπτώσεις έχουν συλληφθεί «εισπράκτορες» (σ.σ. στη συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες υπήκοοι Βουλγαρίας), αλλά είναι από τις πρώτες φορές που κατάσχονται και χρήματα των θυμάτων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass