ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗ

Η Αμπελωνίτισσα Ρούλα Σουρλατζή πρόεδρος του Δ.Σ. Τυρνάβου

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2014 10:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:03

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Με απανωτές ψηφοφορίες χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα και την τήρηση της διαδικασίας με άψογο τρόπο από τον διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Πέτρο Οντούλη και τους εργαζόμενους του Δήμου κ.κ. Βάσω Καλογιάννη κ. Σπύρο Κασκάλη και Σάββα Τρελλόπουλο ολοκληρώθηκαν και στον Τύρναβο χθες το πρωί οι διαδικασίες εκλογής προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η διαδικασία έγινε στην αίθουσα του σώματος στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων.

Όπως αναμενόταν, μετά από πρόταση του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση πρόεδρος εξελέγη η κ. Ρούλα Σουρλατζή, από τον Αμπελώνα, ενώ από την μείζονα αντιπολίτευση του κ. Ν. Μαλάκου προτάθηκε και εκλέχτηκε ο κ. Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι ως αντιπρόεδρος. Μετά την πολιτική τοποθέτηση των άλλων παρατάξεων γραμματέας εξελέγη η πρόεδρος της Μουσικής Σχολής και πολλά υποσχόμενη κ. Σοφία Μίγα - Ζερβού.

Μιλώντας στην αρχή της διαδικασίας ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης ευχήθηκε καλή θητεία σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και κυρίως στα νέα μέλη, συμπληρώνοντας: «Η σημερινή συνεδρίαση που σηματοδοτεί και την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου, γίνεται σε μια περίοδο στην οποία η αυτοδιοίκηση βάλλεται και στοχοποιείται και είναι αναγκασμένη να λειτουργήσει με ελάχιστους πόρους και με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχων και επιτήρησης, στοιχεία που βάζουν σε κίνδυνο τον ίδιο το ρόλο της, ως προπύργιο της δημοκρατίας και ως πυλώνας άσκησης πολιτικών που θα στηρίζουν τους πολίτες ειδικά τώρα που η κρίση έχει χτυπήσει όλους μας.

Είναι χρέος μας να αντισταθούμε σε αυτές τις πρακτικές και να αγωνιστούμε μαζί με τους δημότες για την πρόοδο του τόπου μας.

Θεωρώ ότι με τη δική μας συνεργασία, με τη δική μας διάθεση για προσφορά και μαζί με τους δημότες και τους φορείς της περιοχής μας θα βάλουμε ένα λιθαράκι στην αναπτυξιακή προσπάθεια του δήμου μας».

Μετά το τέλος των συνεδριάσεων μιλώντας στην «ΕτΔ» ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Μαλάκος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στόχος πάνω απ’ όλα το συμφέρον των πολιτών, μέσα από μία ουσιώδη και συστηματική αντιπολιτευτική τακτική, βάζοντας πάνω απ’ όλα το δημοτικό συμφέρον και προτείνοντας στη νέα δημοτική αρχή τρόπους συνέχισης της δικής μας πορείας».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση Πολιτών» κ. Στέλιος Ροντούλης τόνισε ότι αποχωρούν για δύο λόγους: «Δεν θέλουμε να είμαστε εμπόδιο στη νέα δημοτική αρχή του Δήμου Τυρνάβου. Θεωρούμε ότι πρέπει να μείνει απερίσπαστη η νέα δημοτική αρχή για την υλοποίηση στα υπεσχημένα, φέροντας εξ ολοκλήρου και την ευθύνη των πράξεων ή τυχόν παραλείψεων. Δεν θέλουμε διά της παρουσίας μας να νομιμοποιήσουμε μια εκτρωματική διαδικασία».

Στην παρέμβασή του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου» κ. Στέλιος Χατζηκράχτης άσκησε κριτική κατά του νόμου του «Καλλικράτη», όπου οι αρμοδιότητες είναι μόνο στον πρόεδρο και όχι στο υπόλοιπο προεδρείο. Δηλαδή πρόκειται για αξιώματα χωρίς αρμοδιότητες τα οποία η παράταξή του δεν αποδέχεται».

Ενωτική και η κ. Αναστασία Ψύρρα η οποία είπε μεταξύ άλλων ότι η ίδια και η παράταξή της θα είναι μαζί στη δημοτική αρχή σε ό,τι αφορά σε σωστές προτάσεις και αποφάσεις, αλλά όταν τίθενται θέματα που αφορούν τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών, τότε η κριτική θα είναι σκληρή.

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Σε ό,τι αφορά στην Οικονομική Επιτροπή πρόεδρος είναι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Μπανταβάνης και μέλη οι Δ. Κουτσίνας, Λαγκιόλη – Μπίλιου Φανή, Μίγα Σοφία, Κ. Χρυσοβέργης, Β. Νταβαρούκας και Ανδρέας Γιαννόπουλος.

Στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, πρόεδρος είναι ο αντιδήμαρχος κ. Τσιόπας Χρήστος, μέλη Κ. Κουλιός, Φανή Λαγκιόλη – Μπίλιου, Μάριος Ρίζος, Τάχας Βασίλειος Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι και Στέλιος Χατζηχράχτης

Αντιπρόσωποι στην ΠΕΔ ο δήμαρχος Π. Σαρχώσης, σύμφωνα με το νόμο. Από την πλειοψηφία οι Δ. Κουτσίνας και Αλ. Χατζηκρανιώτης και από τη μείζονα μειοψηφία ο Νίκος Μαλάκος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass