Πέντε μήνες μετά το φρεάτιο παραμένει ακαθάριστο...

ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2022 16:00

Αναγνώστης της «Ε» μάς είχε επισημάνει πριν έξι μήνες και, βάσει αυτής της επισήμανσης, σχετικό κείμενο με φωτογραφία δημοσιεύσαμε στο φύλλο της 7ης Αυγούστου, πως στον περιφερειακό δρόμο της Αγιάς, 800 μέτρα από το γήπεδο ποδοσφαίρου του Δωτιέα προς την πλευρά του Αγιοκάμπου, εντός του οικιστικού ιστού της κωμόπολης, μεγάλο φρεάτιο απορροής των όμβριων με άνοιγμα περίπου 2Χ2 μέτρων, που αποτελεί τη συνέχεια αύλακα απορροής και διασχίζει υπογείως κάθετα την οδό, έχει φράξει τελείως με μεγάλους όγκους φερτών υλικών, με κίνδυνο, σε περίπτωση μεγάλης βροχόπτωσης, τα νερά ή να διέλθουν πάνω από τον δρόμο ή πιθανή συσσώρευσή τους να προκαλέσει ζημιές σε παρακείμενα κτήματα, οικόπεδα και οικίες.


Η επισήμανση ...πήγε στον βρόντο δυστυχώς. Το φθινόπωρο κι ο χειμώνας ήρθαν, και μαζί ήρθαν και οι βροχοπτώσεις. Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ενδιαφέρθηκαν και όπως ήταν αναμενόμενο στις μεγάλες βροχές του Οκτωβρίου στην κακοκαιρία «Αθηνά» και τώρα του Γενάρη στην κακοκαιρία «Διομήδης» η γύρω περιοχή -κτήματα, αυλόγυροι και ο δρόμος- πλημμύρισε.
Ο εν λόγω κύριος που μας υπέδειξε το πρόβλημα, όπως υποστηρίζει, δεν στάθηκε μόνο στο δημοσίευμα της «Ε». Ενημέρωσε ο ίδιος, και το καλοκαίρι και τον Νοέμβριο, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας σε ανώτατο επίπεδο και, όπως λέει, του είχαν υποσχεθεί ότι σε δέκα μέρες το φρεάτιο θα έχει καθαρισθεί.
Περιμένοντας, μάταια όπως φαίνεται ως τώρα, επανέρχεται λοιπόν και κάνει έκκληση να καθαριστεί επιτέλους το φρεάτιο, αλλά και ο αύλακας πριν και μετά από αυτό.
Εμείς επισκεφθήκαμε το σημείο. Η καταγγελία του δεν έχει καμιά δόση υπερβολής. Το φρεάτιο είναι παντελώς κλειστό σε ύψος τουλάχιστον δύο μέτρων. Πρόκειται για ένα μεγάλο φρεάτιο που περνάει κάτω από τον περιφερειακό δρόμο και έγινε κατά την κατασκευή αυτού, ακριβώς για να μη συσσωρεύονται τα νερά και μη βρίσκοντας διέξοδο να πλημμυρίζουν τη γύρω περιοχή, αλλά και τον δρόμο, απειλώντας ακόμη και την ομαλή διέλευση των οχημάτων από εκεί και κατ’ επέκταση τη ζωή των οδηγών.
Ας ακούσει κάποιος... Έστω και τώρα...

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass