Διαμαρτυρία για το εποχιακό επίδομα

ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2022 15:07

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ στη Λάρισα πραγματοποίησε χθες το πρωί το Συνδικάτο

Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Λάρισας, για την καταβολή εποχιακού βοηθήματος στους εποχιακούς εργαζόμενους των εργοστασίων επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων του νομού. Πρόκειται για εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνται περίπου από 2 έως 6 μήνες τον χρόνο, όμως δεν χαρακτηρίζονται εποχιακοί και δεν εντάσσονται στον Νόμο 1836/89, με αποτέλεσμα να αποκλείονται παντελώς από τα εποχιακά βοηθήματα του νόμου αυτού που όλοι οι άλλοι εποχιακοί εργαζόμενοι δικαιούνται. Επίσης, αποκλείονται από την εγκύκλιο 118454/59 του ΟΑΕΔ και ως εποχιακοί να παίρνουν με 100 ένσημα ταμείο ανεργίας, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από αυτούς να εργάζονται πάνω από 15 χρόνια σ’ αυτά τα εργοστάσια και να μην έχουν πάρει πότε ούτε καν το πενιχρό ταμείο ανεργίας. Το Συνδικάτο διεκδικεί:
- Οι εργαζόμενοι να ενταχθούν στον Νόμο 1836/89, στον οποίο εντάσσονται όλα τα εποχιακά επαγγέλματα και να δικαιούνται και αυτοί τις παροχές αυτού του νόμου.
- Να τροποποιηθεί η εγκύκλιος του ΟΑΕΔ 118454/16-6-89 και να χαρακτηρίζονται εποχιακοί όλοι όσοι εργάζονται σε επιχειρήσεις, όπως: κονσερβοποιία, διαλογητήρια, ψυγεία, τυροκομεία, σπαστήρες καρυδιών - αμυγδάλων, ελαιουργεία, εκκοκκιστήρια, τοματοπολτού, κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών. Ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον αριθμό των εργαζομένων να παίρνουν με 70 ένσημα και πάνω το ταμείο ανεργίας όλοι.
- Όσοι έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 30 ημερομίσθια και δεν παίρνουν ταμείο ανεργίας να τους δοθεί το εποχικό βοήθημα του Νόμου 1839/89.
- Να μειωθούν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ στα 2.500 ένσημα, αφού όσοι εργάζονται αποκλειστικά σε αυτόν τον κλάδο και πραγματοποιούν από 30 έως 150 ένσημα τον χρόνο δεν θα πάρουν σύνταξη ούτε σε 60 χρόνια. Αλλιώς θα πρέπει να υπολογίζεται διπλό το εποχικό ένσημο, να παίρνουν δηλαδή την εθνική σύνταξη και ό,τι προκύπτει από την αναλογική και την επικουρική βάσει του νόμου που υφίσταται.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass