Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ευαγγελική Εκκλησία

Από το τμήμα «Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων» του 1ου Ι.Ε.Κ. Λάρισας

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2022 19:41

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον ευκτήριο οίκο της ακολουθούσης το προτεσταντικό δόγμα «Ευαγγελικής Εκκλησίας» της Λάρισας (επί της Ελ. Βενιζέλου 137) πραγματοποίησε το Τμήμα «Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων» του 1ου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Λάρισας, στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών που προβλέπει επισκέψεις σε λατρευτικούς χώρους της ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και ετεροδόξων και αλλοθρήσκων θρησκευτικών κοινοτήτων, σε θρησκευτικά μνημεία, εκθέματα, μουσεία, κλπ., προκειμένου οι σπουδαστές να αντιληφθούν την ιστορία τους και να συνειδητοποιήσουν την αξία τους, ως πόλους υψηλής έλξης για επισκέπτες θρησκευτικού τουρισμού.


Τους σπουδαστές και τους θεολόγους - εκπαιδευτές του Τμήματος, Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο και Χρυσούλα Βαρσαμάκη που τους συνόδευαν, υποδέχθηκε ο «ποιμένας» της τοπικής Ευαγγελικής Εκκλησίας κ. Γεώργιος Υφαντίδης ο οποίος και τους ενημέρωσε για το ιστορικό της ίδρυσής της στην πόλη μας (1998), σημειώνοντας ότι η σύνολη Ευαγγελική Εκκλησία της Ελλάδος αποτελεί ανεγνωρισμένη από την ελληνική πολιτεία θρησκευτική κοινότητα. Αναφέρθηκε, επίσης, στις πολυάριθμες επισκέψεις που δέχεται η τοπική Ευαγγελική Εκκλησία κατ’ έτος από προτεστάντες χριστιανούς που είτε διαβιούν μόνιμα στη Λάρισα και συμμετέχουν στις θρησκευτικές συναθροίσεις, είτε πραγματοποιούν τουριστικές επισκέψεις στην πόλη κι ευρύτερα τη Θεσσαλία και προσέρχονται για γνωριμία και ενημέρωση για τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass