Με τα τρακτέρ τους στους δρόμους οι Αγιώτες

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2022 18:25

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη


Την ανάγκη τους να πουν «φτάνει πια» στον καταιγισμό των ανεξέλεγκτων αυξήσεων σε ρεύμα, καύσιμα και αγροτικά εφόδια, την ανάγκη τους να πουν στον ΕΛΓΑ «επιτέλους πληρώστε μας», απ’ τον οποίο περιμένουν να αποζημιωθούν από περσινές ακόμη ζημιές, την επιμονή τους στο να αντιληφθεί το κράτος, έστω και τώρα όπως λένε, ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ είναι πέρα για πέρα αναχρονιστικός και, τέλος, την επιθυμία τους να στηριχθούν με ουσιαστικά μέτρα για την αναπλήρωση του όλο και μειούμενου εισοδήματός τους, διατράνωσαν χθες οι αγρότες και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αγιάς βγάζοντας τα τρακτέρ τους στους δρόμους της κωμόπολης.
Από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στην κεντρική είσοδο της Αγιάς, μπροστά από το σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας», βάζοντας τα μηχανήματα στην άκρη του οδοστρώματος δίχως να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων. Λίγο πριν το μεσημέρι μπήκαν στην Κεντρική πλατεία και διασχίζοντας την εμπορική αγορά κατευθύνθηκαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, όπου και προχώρησαν για μία περίπου ώρα σε συμβολική κατάληψη και αμέσως μετά οδηγήθηκαν στο Γερακάρι, παρατάσσοντας εκεί τα τρακτέρ τους πάλι στην άκρη έως ότου αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις τους.
Δίπλα τους ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αγιάς, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αγιάς, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Παραλιών Π.Ε. Λάρισας, ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων Π.Ε. Λάρισας, φορείς της περιοχής, η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς, το οποίο σε σχετική του ανακοίνωση τονίζει τα εξής:
«Μετά από δεκάδες συσκέψεις σε χωριά, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε καταστήματα της ΔΕΗ, σε Περιφέρειες, στον ΕΛΓΑ, αλλά και συλλαλητήρια με τρακτέρ, οι αγρότες της χώρας μας συναποφάσισαν για δυναμικές κινητοποιήσεις ελπίζοντας σε ανακούφιση από το υψηλό κόστος παραγωγής με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ στα εφόδια, υλοποίηση έργων υποδομής για τις φυσικές καταστροφές, αποζημιώσεις στο 100% της παραγωγής και του κεφαλαίου, και, τέλος, κατώτερες εγγυημένες τιμές, ώστε να διασφαλίζεται ένα εισόδημα επιβίωσης. Το Δημοτικό Συμβούλιο, συναισθανόμενο το δίκαιο των αιτημάτων τους, εκφράζει τη στήριξη και τη συμπαράστασή του στους αγώνες τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass