Ζήτησαν ανάκληση απολύσεων καθαριστριών στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2014 18:29 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:10

Την ανάκληση των απολύσεων των καθαριστριών της Ελασσόνας ζήτησαν, με μαζική παράσταση  διαμαρτυρίας στην δημοτική αρχή του δήμου Ελασσόνας, το σωματείο καθαριστών –καθαριστριών Ν. Λάρισας, η Λαϊκή Επιτροπή Ελασσόνας και οι απολυμένοι  εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων. Σύμφωνα με δελτίο τύπου,  «απαιτώντας από τον δήμαρχο Ελασσόνας να πάρει πίσω τις απολύσεις όλων των καθαριστριών που απολύθηκαν με εντολή της δημοτικής αρχής.

Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ελασσόνας θεώρησε ότι πρώτιστο καθήκον της  ήταν να  ξεκινήσει το έργο της απολύοντας τις  καθαρίστριες σχολείων. Ο Δήμαρχος  μας δήλωσε προκλητικά ότι απέλυσε μόνο το 20% των εργαζομένων λέγοντας ότι : «δεν ανανεώσαμε τις συμβάσεις μόνο στο 20% των εργαζομένων που δούλευαν τα τελευταία χρόνια για να προσλάβουμε άλλους εργαζόμενους» συνεχίζοντας μας ανέφερε ότι το νέο προσωπικό  θα προσλαμβάνετε  με κοινωνικά κριτήρια  που «θα θεσπίσει ο ίδιος ο κ. Ευαγγέλου με δική του ευθύνη», για να αντιμετωπισθεί δήθεν η ανεργία φτώχια και η εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού της Ελασσόνας.

Στόχος της νέας δημοτικής αρχής όπως μας είπε είναι πλέον να αντικαθίστανται –να απολύονται κάθε χρόνο όλοι  οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα  για να ανακυκλώνετε δηλαδή η φτώχια και η ανεργία στην περιοχή.

Αυτή είναι   άλλωστε  και η  γραμμή της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί να μοιράσει την φτώχια και την εξαθλίωση του Λαού ανακυκλώνοντας την ανεργία: Με εργασιακές σχέσεις λάστιχό, χωρίς δικαιώματα,  σταθερή εργασία και φυσικά με ψίχουλα για μισθό αφού είναι γνωστό ότι οι καθαριστές και οι καθαρίστριες των σχολείων αμείβονται με 200-300 ευρώ το μήνα.

Τονίσαμε στον Δήμαρχο ότι: Την φτώχια και την ανεργία  την  δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζετε με την εντολή των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων για να αυξηθούν τα κέρδη τους η κέρδη τους.

Ας μη μας λέει λοιπόν ο Κ. Ευαγγέλου ότι κόπτετε για την μείωση της ανεργίας, όταν και ο ίδιος δημιουργεί νέους ανέργους, όταν δεδηλωμένος στόχος του είναι η κατάργηση της σταθερής εργασίας με την δημιουργία καθεστώτος  εργασιακής ανασφάλειας και ομηρίας για τους εργαζόμενους που θα χρησιμοποιεί στο μέλλον και για  εκλογική πελατεία.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πάρει άμεσα θέση και να εκδώσει εγκύκλιο(όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια)  μέσο του φορέα που έχει αναλάβει την χρηματοδότηση των σχολικών επίτροπων των δήμων (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) για την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου  με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση, να συσπειρωθούν στο κλαδικό σωματείο καθαριστών –καθαριστριών Νομού Λάρισας .

Δηλώνουμε στην δημοτική αρχή του δήμου Ελασσόνας ότι απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων

Με τους αγώνες μας θα επιβάλλουμε το δίκιο μας.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass