Ενημέρωση για το ψηφιακό μέλλον στο ΓΝΛ

ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΟ ΑΣΘΕΝΩΝ -ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣυΚΝΥ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2022 19:55

Με στόχο την πλήρη ανάπτυξη και ψηφιοποίηση της υφιστάμενης λειτουργικότητας του ιατρονοσηλευτικού φακέλου ασθενούς, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα παρεμβάσεις και συνεργασίες.


Μια ακόμα συνάντηση με παρουσίαση των νέων λειτουργιών που δύναται να εφαρμοστούν στο Γ.Ν. Λάρισας, έγινε στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, με εκπροσώπους της Εταιρείας «Computer Solutions», που αποτελεί συνεργάτη όσον αφορά τη λειτουργία του ηλεκτρονικού φακέλου των ασθενών, να παρουσιάζουν τις δυνατότητες των εφαρμογών τους.
Στο πλαίσιο αυτό, εξοπλισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών (tablet, laptop, H/Υ) έχει αρχίσει και διανέμεται στα Τμήματα του Γ.Ν. Λάρισας το τελευταίο διάστημα από το Τμήμα Πληροφορικής.
Όπως σημείωσε ο διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας, Γρ. Βλαχάκης, «Κεντρικός στόχος είναι η πλήρης ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική επικοινωνία των συστημάτων του Νοσοκομείου, ώστε το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό να μπορούν να έχουν πλήρη εικόνα για τον ασθενή στην οθόνη ενός tablet».
Τελικός στόχος είναι η πλήρης ψηφιοποίηση των διαδικασιών και η παροχή δυνατοτήτων επισκόπησης ιατρικών πληροφοριών, τα οποία θα βρίσκονται στη διάθεση του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, σε κάθε περίπτωση που ο ασθενής επισκεφθεί τον Φορέα, σύμφωνα πάντα με τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Παράλληλα, τις προηγούμενες μέρες, η Διοίκηση του Γ.Ν. Λάρισας και ο διευθυντής της ΜΕΘ κ. Απόστολος Κομνός υποδέχτηκαν κλιμάκιο του Κέντρου Τεκμηρίωσης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών - Ελληνικού Ινστιτούτου DRG (ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ.),
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί η ετοιμότητα του Γ.Ν. Λάρισας να εγκαταστήσει τα συστήματα DRG και να ενημερωθεί για τα οφέλη που θα προκύψουν από την ένταξη της χώρας στο εν λόγω σύστημα.
Ο διοικητής Γρ. Βλαχάκης αναγνώρισε τα θετικά που απορρέουν από την εφαρμογή του νέου συστήματος Κοστολόγησης ΣυΚΝΥ (Σύστημα Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών), όπως δυνατότητα ελέγχου παραγωγικότητας των Κλινικών και των Τμημάτων, κοστολόγηση ιατρικών υπηρεσιών, δυνατότητα περιορισμού λειτουργικού κόστους, παροχή ποιοτικών και αξιοπρεπών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες κ.ά. Ευχαρίστησε τον πρόεδρο κο Μεσσαρόπουλο για την παρουσία του κλιμακίου στο Νοσοκομείο και διαβεβαίωσε πως θα ενταθούν οι προσπάθειες ώστε το Γ.Ν. Λάρισας να είναι από τα πρώτα Νοσοκομεία της 5ης Υ.ΠΕ. που θα εφαρμόσουν νέο σύστημα κοστολόγησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass