Φ Κουβέλη:άδικος φόρος ο ΕΝΦΙΑ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2014 23:17 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:11

 

Την απόλυτη  αντίθεση του με τον ΕΝΦΙΑ εξέφρασε και σήμερα το απόγευμα από την Λάρισα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίος συμμετέχει σε προσυνεδριακή εκδήλωση του κόμματος.

Απατώντας σε ερώτημα, στο περιθώριο της επίσκεψης του στον Δήμο Λαρισαίων, ο κ Κουβέλης τον χαρακτήρισε «άδικο φόρο» που αφορά μόνον τα ακίνητα «ενώ θα  έπρεπε να ρυθμίζει, με προοδευτική κλίμακα και με αφορολόγητο ποσό, το σύνολο της ακίνητης περιουσίας,  με προοδευτικότητα, με δικαιοσύνη και βεβαίως, με αφορολόγητο όριο.»

Όλα τα άλλα, επεσήμανε, δεν είναι τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, από ένα βαρύτατο χτύπημα στον ήδη χτυπημένο  Έλληνα πολίτη. Ο ΕΝΦΙΑ δεν διορθώνεται, χρειάζεται δομικές αλλαγές. Για αυτό και η ΔΗΜΑΡ έχει ζητήσει την απόσυρσή του και τη διαμόρφωση ενός νέου φορολογικού νόμου, στη βάση των στοιχείων και των κριτηρίων, που ανέφερα λίγο πριν.

 Ο κ Κουβέλης που αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για λοιπά πολιτικά θέματα, υπενθυμίζοντας ότι τοποθετήθηκε  γιαυτά στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προ της εκδήλωσης του κόμματος επισκέφθηκε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη.

Όπως επεσήμανε πέρα από τις ευχές για επιτυχία στον έργο του η επίσκεψη είχε ως στόχο να δηλώσει   την αμέριστη συμπαράστασή του ι στον δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο. Μια συμπαράσταση, η οποία αναφέρεται σε ένα θεσμό τοπικής αυτοδιοίκησης , που σήμερα αντιμετωπίζει πολλά και μεγάλα προβλήματα,  τα οποία γίνονται ακόμη μεγαλύτερα αν συνυπολογίσουμε ότι αυτά βρίσκονται στην καρδιά της οικονομικής κρίσης της χώρας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Η Τ. Α. τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, καλείται αυτή την ώρα, να υπηρετήσει τον πολίτη στις νέες εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, αναπτύσσοντας τον δείχτη κοινωνικής αλληλεγγύης, δίνοντας τη μάχη για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων και μάλιστα χωρίς τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους.  Έχει δεχτεί βαρύτατο χτύπημα από τις περικοπές που έγιναν, πρόσθεσε ο κ Κουβέλης και  έτσι η προώθηση του όποιου προγράμματος για την εκτέλεση έργων ή και για τη διαμόρφωση του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, σκοντάφτει στην ανεπάρκεια των πόρων.

Εμείς  πιστεύουμε, υπογράμμισε, ότι η νέα δημοτική αρχή, θα δώσει όλο τον εαυτό της, προκειμένου ν αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα, που έχουν σχέση με τον χειμαζόμενο δημότη, τον χειμαζόμενο πολίτη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης καλωσόρισε «τον αγαπητό πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ τον Φώτη Κουβέλη» και τον ευχαρίστησε  για μια φορά ακόμη για τη στήριξη τη ΔΗΜΑΡ στο πρόσωπό του και στο συνδυασμό του.

Μας βοήθησε σημαντικά,  στην εκλογική νίκη και στις αλλαγές και τις προσδοκίες που έχει ο συμπολίτης μας σχολίασε ο δήμαρχος. Νομίζω πως είναι κοινή διαπίστωση , ότι η αυτοδιοίκηση καταρρέει και νομίζω πως υπάρχει άμεση ανάγκη αντιστροφής αυτών των πολιτικών. Θαρρώ, συνέχισε, εξαιρετικά σημαντική τη συμβολή του αγαπητού Φώτη στην  κατεύθυνση αυτών των αλλαγών που σας είπα. Νομίζω το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ θα βοήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Είναι και δική μας προσδοκία κι εύχομαι καλή επιτυχία στο συνέδριο.

   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass