Κάλεσμα για αγώνες ενόψει της 6ης Απριλίου

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Κ.Λ., ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΟΚΑ * ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ * ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2022 15:20

«Μπροστά μας είναι μια κρίσιμη μάχη. Μια μάχη που θα δοθεί μέσα στη ζοφερή κατάσταση που διαμορφώνει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμο από τη μια μεριά και η ακρίβεια που καλπάζει απειλώντας μας καθημερινά με τη φτώχεια και την ανέχεια».


Μ’ αυτόν τον τρόπο προσπάθησε να δώσει το ερέθισμα και παράλληλα να απευθύνει κάλεσμα για δυναμικό «παρών» στην απεργία της 6ης Απριλίου προς όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, κ. Γιάννης Σκόκας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 4ου - 37ου Δημοτικού Σχολείου.
«Οι λαοί λοιπόν όπως τώρα στην Ουκρανία, πιο πριν στη Συρία, στη Γιουγκοσλαβία, στην Κύπρο παλιότερα συνθλίβονται στις μυλόπετρες αυτού του ανταγωνισμού. Σύνορα καταπατώνται, χώρες διαλύονται για να γίνει στο πλαίσιο αυτής της μόνιμης διαμάχης. Σε καιρό ειρήνης καλούμαστε να πληρώσουμε με το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας, την ένταση της εκμετάλλευσης πάλι για χάρη αυτού το ανταγωνισμού ή της «ανταγωνιστικότητας» όπως μας την ονομάζουν. Σε καιρό πολέμου πάλι για τις ίδιες επιδιώξεις οι λαοί πληρώνουν κυριολεκτικά με το αίμα τους αυτές τις επιδιώξεις» πρόσθεσε ο κ. Σκόκας και συνέχισε λέγοντας «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σηκώσουμε τη σημαία του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα για τα δικά μας συμφέροντα, ενάντια στις αιτίες που γεννούν τους πολέμους και σπέρνουν την φτώχεια και την προσφυγιά. Αυτή είναι η πραγματικά σωστή πλευρά της ιστορίας κι όχι να στοιχηθούμε με το ένα ή το άλλο στρατόπεδο ληστών».
Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην στηρίξουν καμία τέτοια επιλογή που στο τέλος οι ίδιοι θα είναι χαμένοι. «Δεν αποτελεί κανενός είδους προστασία όταν στη χώρα μας είναι διάσπαρτες δεκάδες ΑμερικαΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές των ΑμερικανοΕυρωπαίων ιμπεριαλιστών, των «συμμάχων» μας. Η πόλη και περιοχή μας αναδεικνύεται σε ένα από τα βασικά κέντρα προώθησης όλων αυτών των σχεδίων με το Ευρωστρατηγείο στην 1η στρατιά, την ΝΑΤΟϊκή βάση στην 110 ΠΜ, στο Στεφανοβίκειο, στον Βόλο κ.ά. Όλα αυτά σε μια τέτοια κατάσταση, που η φωτιά του πολέμου έχει ανάψει για τα καλά καθιστούν την χώρα μας στόχο αντιποίνων κι όχι απάνεμο λιμανάκι όπως θέλουν να μας πείσουν».
Ζήτησε να δοθεί μαζικό «παρών» στην Αντιπολεμική Συναυλία που οργανώνει το ΕΚ με το παράρτημα Λάρισας του ΠΜΣ το Σάββατο 2 Απρίλη στις 12:00 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία.
Για την οικονομική κατάσταση ανέφερε πως «πληρώνουμε εδώ και χρόνια την επιλογή της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, με την Ελλάδα να πρωτεύει μεταξύ των άλλων χωρών μάλιστα του ΝΑΤΟ στις εξοπλιστικές δαπάνες που αυτό επιβάλει καταβάλλοντας πάνω από 4 δισ. ετησίως. Χωρίς να μετρήσουμε σε αυτά και τις τελευταίες «αγορές του αιώνα» με τα Rafale και τις φρεγάτες.
Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει μία για τις ανάγκες μας για την υγεία, ενώ καλά κρατεί η πανδημία με δεκάδες νεκρούς καθημερινά και χιλιάδες κρούσματα. Δεν υπάρχει μία για να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας την αναγκαία μόρφωση σε σύγχρονα σχολεία χωρίς ελλείψεις εκπαιδευτικών και υποδομών. Δεν υπάρχει δεκάρα για την προστασία της ζωής από τις φυσικές καταστροφές, την προστασία της αγροτικής παραγωγής κ.ά.».
Η υπομονή μας, είπε ο κ. Σκόκας έχει εξαντληθεί. «Δεν μπορούμε να χάνουμε χρόνο σε αναμονή κάποιου νέου σωτήρα. Εμείς πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας».
Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ γνωστοποίησε πως αποφάσισε ήδη ένα πρόγραμμα περιοδειών των στελεχών της διοίκησης όπως και παρεμβάσεων σε γειτονιές (6 μ.μ.-9 μ.μ.) όπως: Σουφλάρια-Πλ. ΑΤΑ 28/3, Αγ. Κων/νος-Άνοιγμα επί της 23ης Οκτωβρίου & Κανάρη 29/03, Νεάπολη (Πλατεία) 30/3, Φιλιππούπολη (Πλατεία) 31/3, Αβέρωφ (Πλ. Μαρίνου Αντύπα) 2/4, Αμπελόκηποι (Πλατεία) 3/4, Τύρναβος (Κ. Πλατεία) 1/4.
Επίσης την Τρίτη 29 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί μια πολύωρη διαμαρτυρία στην ΔΕΗ (10 π.μ. - 1 μ.μ.) με παρουσία φορέων, παρεμβάσεις, πανό κ.ά.
«Καλούμε όλα τα Σωματεία, τους φορείς να στηρίξουν αυτές τις δράσεις που στόχο έχουν να φτάσει παντού το μήνυμα πως στις 6 του Απρίλη είναι μια ημέρα ξεσηκωμού όλου του λαού της πόλης και της περιοχής» κατέληξε ο κ. Σκόκας.
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass