Κλιμάκιο της Περιφέρειας σε παγετόπληκτες καλλιέργειες

ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2022 15:40

Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας αποτελούμενο από τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Απ. Μπίλλη, τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας Παν. Καλφούντζο και τον προϊστάμενο του Τμήματος Φυτοπροστασίας Δρ. Δημ. Σταυρίδη, επισκέφθηκε σε συνεργασία με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Σπ. Σπυρόπουλο, τους δημάρχους Τεμπών Γ. Μανώλη και Τυρνάβου Ι. Κόκουρα, αντιδημάρχους, προέδρους Συνεταιρισμών καθώς και παραγωγούς περιοχές της Π.Ε. Λάρισας με σκοπό τη διαπίστωση των ζημιών σε καλλιέργειες, μετά τους πρόσφατους επαναλαμβανόμενους παγετούς.


Από τις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκαν ζημιές σε δενδρώδεις κυρίως καλλιέργειες αμυγδαλιάς, βερικοκιάς, νεκταρινιάς, ροδακινιάς και ειδικότερα σε ποικιλίες των παραπάνω ειδών, που ανθίζουν πρώιμα. Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι ζημιές βρίσκονται σε εξέλιξη και το τελικό μέγεθος και έκταση τους μπορούν να εκτιμηθούν ασφαλέστερα το προσεχές διάστημα.
Η Περιφέρεια με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη του φαινομένου και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του εισοδήματος των παραγωγών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass