Ενισχύεται ο στόλος του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΔΕΚΑ ΝΕΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ, ΕΝΩ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 13

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2022 20:56
Από την τελετή παράδοσης των ασθενοφόρων παρουσία του γ.γ. του Υπ. Εσωτερικών,  Μ. Σταυριανουδάκη και του περιφερειάρχη, Κων. Αγοραστού Από την τελετή παράδοσης των ασθενοφόρων παρουσία του γ.γ. του Υπ. Εσωτερικών, Μ. Σταυριανουδάκη και του περιφερειάρχη, Κων. Αγοραστού

Με δέκα νέα σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα οχήματα ενισχύθηκε το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, τα οποία παραδόθηκαν στην κυκλοφορία επίσημα χθες το πρωί με την τέλεση αγιασμού που πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του ΕΚΑΒ, παρουσία βουλευτών και των τοπικών

Αρχών.
Στην προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΚΑΒ αναφέρθηκαν σε σύντομες ομιλίες του ο γενικός γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο οποίος μίλησε για την αναβάθμιση του ρόλου του ΕΚΑΒ και των παρεχόμενων από αυτό υπηρεσιών στους πολίτες της χώρας και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός που αναφέρθηκε στον διαγωνισμό μέσω ΕΣΠΑ που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την απόκτηση των ασθενοφόρων, ενώ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προστεθούν και άλλα 13 ασθενοφόρα στον στόλο του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, όπως και 4 Κινητές Μονάδες.
«Η κρατική υγεία έχει ανάγκη από ασθενοφόρα. Γι’ αυτό με στρατηγική και στοχευμένες ενέργειες, αλλά και αποφασιστικότητα και ταχύτητα εξοπλίζουμε το ΕΚΑΒ με δέκα σύγχρονα ασθενοφόρα, ενώ επιπλέον τρέχει ένας διαγωνισμός για την προμήθεια ακόμα 13 ασθενοφόρων. Αν προσθέσουμε και επτά ασθενοφόρα που πήραν τα νοσοκομεία φθάνουμε στα 30 νέα ασθενοφόρα στη Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν ακόμη σε εκκρεμότητα και 4 Κινητές Μονάδες που αναμένεται να έρθουν στη Θεσσαλία και να υπηρετήσουν τον άνθρωπο, τις ανάγκες και την κρατική υγεία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.
Επίσης στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας και Βασίλης Κόκκαλης και ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Κώστας Σταμνάς, ο οποίος ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Αγοραστό για πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα που θα παρέχουν τη βέλτιστη νοσοκομειακή φροντίδα στον πολίτη.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γούλας σε δηλώσεις του ευχαρίστησε και ο ίδιος τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστός, καθώς όπως είπε συνέβαλε τα μέγιστα για την ανανέωση του στόλου και η προσπάθεια θα έχει και συνέχεια, αλλά και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, κ. Ν. Παπαευσταθίου που είναι πολύτιμος αρωγός σε κάθε βήμα των εργαζομένων.
 «Η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με τα νέα ασθενοφόρα δημιουργεί προϋποθέσεις παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας υψηλών προδιαγραφών.
Τα νέα οχήματα θα συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών της περιφέρειας και θα διανεμηθούν στα παραρτήματα της Θεσσαλίας με βάση τις ανάγκες τους. Στόχος μας είναι να πιέζουμε την πολιτική ηγεσία προς την κατεύθυνση της ανανέωσης τόσο του στόλου όσο και του προσωπικού. Το ένα το πετύχαμε» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γούλας. Στη χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Μαγνησίας Αθ. Λιούπης και Χρ. Μπουκώρος, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Τάνια Δόκου, ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Παναγιώτης Νταής, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών. Μήνυμα απέστειλε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass