Πρωτοβουλίες για τη Νέα Σμύρνη

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΑΘΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2022 15:45

«Αναμφίβολα, η λύση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της συνοικίας της Ν. Σμύρνης απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση για την αποτροπή της περιθωριοποίησης και την αναβάθμιση της ασφαλείας και της ποιότητας ζωής σε αυτή. Από την πλευρά μου, δεσμεύομαι

ότι θα αναλάβω πρωτοβουλίες και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς αυτήν την κατεύθυνση».
Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων και Φίλων Νέας Σμύρνης.
Οι παρόντες εκπρόσωποι των κατοίκων, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιάκωβος Ιακωβίδης, η αντιπρόεδρος κ. Ιωάννα Ιακωβίδου και ο γραμματέας κ. Γεώργιος Τσάκος, έθεσαν στον Θεσσαλό πολιτικό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν τη συνδρομή του για τη δρομολόγηση λύσεων.
Όπως επισήμαναν, η αναβάθμιση της συνοικίας τους και η αναμόρφωσή της προς ένα πιο σύγχρονο αστικό περιβάλλον προϋποθέτει πρωτοβουλίες που θα αντιμετωπίσουν τα χρονίζοντα ζητήματα που τους κατατρύχουν.
Βασικό πρόβλημα είναι ο πολεοδομικός και πληθυσμιακός κορεσμός στην περιοχή “Νταμάρια” της συνοικίας, όπου κατοικούν ως επί το πλείστον Ρομά. Εκεί, παρατηρείται, υπερσυγκέντρωση πληθυσμού και άναρχη δόμηση, με αποτέλεσμα την ανεπάρκεια υγειονομικών και άλλων υποδομών, αλλά και εκδήλωση συχνών οχλήσεων και φαινομένων παραβατικότητας, τα οποία επεκτείνονται και επηρεάζουν τους κατοίκους σε όλη τη συνοικία.
Επίσης, υφίστανται ζητήματα σε ό,τι αφορά την ομαλή εφαρμογή των προγραμμάτων εκπαίδευσης στην περιοχή, με αποτέλεσμα τα σχολεία να μην μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς στον ρόλο τους προς τους μαθητές και να πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα αναζήτησης άλλης σχολικής στέγης.
Επιπλέον, υπογράμμισαν την ανάγκη πολεοδομικών παρεμβάσεων και διατύπωσαν φόβους ότι η μοναδική γέφυρα που προβλέπεται στις εργασίες για την ανάπλαση της Τάφρου Ι1 δεν θα είναι αρκετή για τη σύνδεση της συνοικίας με τη συνοικία του ΑΤΑ και τη γύρω περιοχή.
Ως λύσεις στα ανωτέρω θέματα, ο Σύλλογος προτείνει:
Α. Την αύξηση της αστυνόμευσης για την αποτροπή των παραβατικών φαινομένων.
Β. Την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου, ώστε τα παιδιά των Ρομά να φοιτούν κανονικά στα σχολεία, έστω και αν αυτό σημαίνει την αυστηρότερη εφαρμογή των προϋποθέσεων για τη λήψη των συνδεδεμένων με την εκπαίδευση επιδομάτων.
Γ. Την πολεοδομική ανάπλαση της συνοικίας και την αρτιότερη σύνδεσή της με την υπόλοιπη πόλη, με σκοπό την ευκολότερη επικοινωνία για την ανάπτυξη κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass