Καλοκαιρινή δημιουργικότητα στις βιβλιοθήκες Τυρνάβου και Αμπελώνα

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2014 19:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:15

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των Βιβλιοθηκών Τυρνάβου και Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας 2014 με τίτλο «Ό,τι σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο! – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες», μια δράση του Future Library για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Από τις 15 Ιουνίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, στο χώρο των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Τυρνάβου και Αμπελώνα, πραγματοποιήθηκαν 44 δράσεις που απευθύνονταν στα παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών. Συμμετείχαν 789 (Αμπελώνα) και 916 (Τυρνάβου) παιδιά , 25 εθελοντές – εμψυχωτές, 1 εξωτερική συνεργάτιδα του Future Library και το προσωπικό για τη Βιβλιοθήκη Τυρνάβου και Αμπελώνα. Συντονίστριες καλοκαιρινής εκστρατείας, οι βιβλιοθηκονόμοι Αντιγόνη Χαρού-Λιλή και  Ματίνα Οικονόμου-Τσικριτσή.

Οι δράσεις κάλυψαν διάφορους τομείς δημιουργικών δραστηριοτήτων όπως εικαστικά και μουσικά εργαστήρια, αναγνώσεις και αφηγήσεις βιβλίων, μάθηση μέσα από τα παιχνίδια, πειράματα φυσικής, κυνήγι χαμένου θησαυρού, ανταλλακτικό παζάρι και πολλά άλλα.

Οι Βιβλιοθήκες και το φετινό καλοκαίρι προσέφεραν χαμόγελα, χαρά, δημιουργικότητα και αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους. Η επισκεψιμότητά τους αυξήθηκε, καθώς και οι δανεισμοί των βιβλίων κατά 1.800  δανεισμοί βιβλίων για τη Βιβλιοθήκη Αμπελώνα και 2.182 δανεισμοί για τη βιβλιοθήκη Τυρνάβου.

Μπράβο επίσης στα παιδιά για τη μεγάλη συμμετοχή που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας, αλλά και τους γονείς που με προθυμία τα εμπιστεύθηκαν και  βοήθησαν όταν χρειάστηκε. Επίσης, τους εθελοντές – εμψυχωτές και χορηγούς για την πολύτιμη βοήθειά τους και την πολύ σημαντική συμβολή τους στην υλοποίηση των δράσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass