Πασχαλινά πακέτα σε 500 οικογένειες της Λάρισας

*ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ -«ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΩΤ. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2022 21:04
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Σωτ. Βούλγαρης, με τη διευθύντρια  της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, Εφη Ζιώγα και στελέχη  τού Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρισας, μιλούν στην «Ε»  για τη διαδικασία της αποστολής στήριξης σε 2.000 άτομα Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Σωτ. Βούλγαρης, με τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, Εφη Ζιώγα και στελέχη τού Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρισας, μιλούν στην «Ε» για τη διαδικασία της αποστολής στήριξης σε 2.000 άτομα

Επί ποδός είναι από χθες ο μηχανισμός των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων,

για τη διανομή του εορταστικού πακέτου τροφίμων, ενόψει του Πάσχα, στις 500 οικογένειες (2.000 άτομα) που στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο. «Καμία οικογένεια δεν θα μείνει χωρίς τα απαραίτητα πάνω στο εορταστικό τραπέζι για το Πάσχα» δηλώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, κ. Σωτήρης Βούλγαρης, που βρέθηκε χθες στο σημείο διανομής του εορταστικού πακέτου, με τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, κ. Έφη Ζιώγα, να συμπληρώνει πως «παράλληλα, έχει προγραμματιστεί, για την ερχόμενη εβδομάδα, να γίνει και διανομή λαμπάδων σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (μέχρι των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου) των δικαιούχων οικογενειών».
Είναι η δωδέκατη χρονιά που το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων συνεχίζει αδιάλειπτα την οργάνωση και διανομή αυτής της πρόσθετης ενίσχυσης, εκτός του καθιερωμένου μηνιαίου πακέτου τροφίμων και άλλων ειδών, στις 500 οικογένειες της Λάρισας και είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειάς του, βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση από επιχειρήσεις, εταιρείες και πολίτες της Λάρισας.
«Από τη δημιουργία της δομής μέχρι και σήμερα, οι ανάγκες είναι συνεχώς αυξανόμενες, λόγω των συνθηκών που διαμορφώνονται και πραγματικά είναι συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στο έργο που επιτελεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο» δηλώνει ο κ. Βούλγαρης και αναφέρει χαρακτηριστικά πως αρκετοί πολίτες, τον σταματούν στον δρόμο και τον ρωτούν πώς μπορούν να συνεισφέρουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και να βοηθήσουν, με προσφορές τροφίμων και άλλων ειδών, ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Επίσης, ο Αντιδήμαρχος τονίζει ότι υπάρχουν πολίτες που στηρίζουν τακτικά τη δομή, ενώ αναφέρει ότι πολύ σημαντική είναι και η ανταπόκριση από συλλογικούς φορείς, από σχολικές κοινότητες, από επιχειρήσεις, καθώς και από την Κεντρική Λαχαναγορά της Λάρισας, που προσφέρει νωπά προϊόντα.
Αν μη τι άλλο, τα παραπάνω μαρτυρούν ότι η κοινωνία της Λάρισας εμφανίζει ανεπτυγμένα τα στοιχεία της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, τουλάχιστον όσον αφορά την υλική προσφορά.
Η διανομή του εορταστικού πακέτου θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα στη στέγη του Κοινωνικού Παντοπωλείου (στην οδό Μανωλάκη), πλην ελαχίστων περιπτώσεων που παραδίδεται στα σπίτια των δικαιούχων, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες με κινητικά προβλήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις τη δράση στηρίζει το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Το εορταστικό πακέτο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κρέας, νωπά προϊόντα (λαχανικά, φρούτα), γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, αναψυκτικά, κουλουράκι, γλυκά κ.ά.      

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass