Βάσεις για την Αριστερή Πρωτοβουλία…

ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ * ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΑΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2022 21:30

Οι βάσεις για τη συγκρότηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας Δράσης και Διαλόγου στη Λάρισα τοποθετήθηκαν χθες σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου, καθώς εκεί πραγματοποιήθηκε ιδρυτική συνέλευση. Κατά τη διάρκειά της, το μέλος Συντονιστικής Επιτροπής, κ. Δημήτρης Στρατούλης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για μια ενωτική διεργασία μέσα στις δυνάμεις της ανυπότακτης ριζοσπαστικής αριστεράς. Ομιλητές ήταν ακόμα ο γραμματέας Δ.Σ. της Ένωσης Λογιστών Λάρισας, Ανδρέας Νταής, και το μέλος Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στον ρόλο των νέων, αλλά και στη μεγάλη ανάγκη ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κλάδου, αντίστοιχα.

Πιο αναλυτικά:
Ο κ. Στρατούλης είπε ότι «έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια πανελλαδικά με 627 μέχρι τώρα υπογραφές πολλών αριστερών ανθρώπων, από το μαζικό κίνημα, τα συνδικάτα, την τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτικά πρόσωπα, ανθρώπους της τέχνης, του πολιτισμού, της ενημέρωσης. Έχουμε υπογράψει ένα κείμενο και έχουμε κάνει δύο ανοιχτές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της χώρας.
Έχουμε ξεκινήσει μια ενωτική διεργασία μέσα στις δυνάμεις της ανυπότακτης ριζοσπαστικής αριστεράς. Της αριστεράς που δεν συμφώνησε με τα μνημόνια και συνεχίζει να δίνει τη μάχη για τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς.
Αυτή η προσπάθεια στηρίζεται από 8 πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς και από εκατοντάδες ανένταχτους αριστερούς μέχρι τώρα».
Για το ποια είναι η ανταπόκριση μέχρι στιγμής είπε: «Είναι θετική. Ήδη έχουμε συντονίσει τα βήματά μας στο συνδικαλιστικό κίνημα. Σε ενάμιση μήνα θα ανακοινωθεί και κοινή συνδικαλιστική παράταξη στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ήδη έχουμε κάνει επιτροπές θεματικές που κουβεντιάζουν πλευρές του προγράμματός μας. Για το ποιες θέσεις, ποιες προτάσεις έχουμε για τα άμεσα προβλήματα του λαού. Φιλοδοξούμε να εκπροσωπήσουμε πολιτικά τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Την εργατική τάξη, αλλά και τους άνεργους της χώρας μας. Πιστεύουμε πως μέσα από τον διάλογο και τους κοινωνικούς αγώνες τα θεωρούμε αυτά προαπαιτούμενα για να συγκροτήσουμε ένα πολιτικό μέτωπο που θα κάνει και παρέμβαση στις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις και εφόσον πάνε όλα καλά ακόμη και στις εκλογικές εξελίξεις».
Αναφερόμενος στη νέα γενιά ο κ. Ανδρέας Νταής τόνισε πως «έχει την ανάγκη να στρατευτεί στην υπόθεση που λέγεται κοινωνική αλλαγή στη χώρα. Η προσπάθεια που κάνουμε απευθύνεται και στους νέους γιατί θέλουμε μέσα από αυτό το εγχείρημα να δημιουργήσουμε μια νέα κουλτούρα, μια νέα φυσιογνωμία στο πώς προσπαθούμε να συγκροτήσουμε ένα μετωπικό πολιτικό όχημα που θα μπορεί να απαντάει στα ερωτήματα της συγκυρίας και να δίνει τις μάχες. Γι’ αυτό και θέλουμε να απευθυνθούμε στους νέους ανθρώπους με την εμπειρία των παλιών συντρόφων ώστε αυτό το κράμα των δυνάμεων να μας βγάλει όσο πιο μαχητικούς γίνεται στις ανάγκες που επιτάσσει η εποχή».
Αναφερόμενος στην κρίση και την αντίδραση των νέων είπε ότι: «Δυστυχώς υπάρχει μια αποστροφή από την πολιτική γιατί δεν μπορεί να γίνει η σύνδεση του πώς επηρεάζει τη ζωή τους άμεσα στην καθημερινότητα». Παρατήρησε πως «αν και υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση και οργή, αν αυτός ο αναβρασμός δεν οδηγηθεί από μια πολιτική σκέψη, ένα μάχιμο πολιτικό σχέδιο μπορεί απλά να καταλήξει σε μια αντιδραστική κατεύθυνση. Εμείς φιλοδοξούμε να βάλουμε αυτόν τον κόσμο σε μια κατεύθυνση που θα είναι προς υπεράσπιση των συμφερόντων του».
Τέλος, ο κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος είπε πως η εκδήλωση αυτή «δείχνει την αγωνία ενός κόσμου για να υπάρξει μια απάντηση σε μια λυσσαλέα επίθεση του συστήματος στα εργατικά δικαιώματα. Και σε μια εποχή με πολεμικές συρράξεις που κινδυνεύουν να γίνουν και παγκόσμιες. Σε με ένα εργατικό κίνημα που βρίσκεται στα «κάτω» του. Εκτιμούμε οι 600 και πλέον που υπέγραψαν το κείμενο και άλλοι πολλοί, πως υπάρχει ένα πολιτικό κενό κεντρικά. Δεν υπάρχει ένας φορέας που να μπορεί να συγκεντρώσει μαζικά τον λαό για να αντιμετωπίσει αυτήν την επίθεση».
Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν σκόρπιες σκέψεις από κόμματα, αλλά δεν συγκροτούν ενωτικό μέτωπο που θα μπορεί να αντισταθεί και γι’ αυτό περνούν κάποιες πολιτικές τόσο εύκολα. Ακόμη, υπάρχει μεγάλη ανάγκη ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτή περνάει από νέες μορφές πάλης, νέες οργανώσεις και σχήματα που θα πρέπει να οικοδομηθούν άμεσα και στη βάση της κοινής εμπειρίας ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους ως τώρα, αλλά με κοινή στόχευση την κοινωνική αλλαγή. Για μια άλλη κοινωνία κι έναν άλλο κόσμο καλύτερο».


ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass