Eτήσια ανάβαση του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας στον Όλυμπο

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2014 13:12 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:17

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και αυτή τη χρονιά (23-24/8/2014) η ετήσια ανάβαση του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας στον Όλυμπο. Η διαδρομή ήταν καινούρια για τα περισσότερα μέλη του Συλλόγου καθώς πραγματοποιήθηκε από το μονοπάτι Ο2 και όχι από το Ε4 όπως συνηθίζονταν τα τελευταία χρόνια .

Το πρόγραμμα της ανάβασης είχε ως εξής : Η ομάδα έφτασε στο στρατόπεδο του ΚΕΟΑΧ (θέση Βρυσοπούλες σε υψόμετρο 1800 μέτρα) το Σάββατο στις 18.30 μμ. Μετά την άφιξη των συμμετεχόντων στη λέσχη Αξιωματικών του στρατοπέδου ακολούθησε δείπνο στις 20:00 στο εστιατόριο της λέσχης. Το πρωί της Κυριακής στις 7:00 τα μέλη βρεθήκαν στη λέσχη για πρωινό και στις 08:30 πμ ,αφού έλεγξαν τον ατομικό τους εξοπλισμό, ξεκίνησαν την ανάβαση.

Από τη λέσχη αξιωματικών (1800μ.) και μετά το πέρασμα από το άγαλμα του Παπαρόδου, η ομάδα συνέχισε την πορεία της προς το καταφύγιο Ανάγκης (Μιγκοτσίδη υψ 2.450.), ακολουθώντας τα δύο λιφτ. Εκεί έγινε η πρώτη στάση για ξεκούραση και ανάκτηση των δυνάμεων .Η διαδρομή συνέχισε στο μονοπάτι Ο2 μέχρι το Διάσελο, στη διασταύρωση του Αγ. Αντωνίου και Σχολιού, όπου  έγινε η δεύτερη ολιγόλεπτη στάση  για αναπλήρωση υγρών.

Στο σημείο εκείνο η ομάδα χωρίστηκε καθώς κάποια μέλη με λιγότερο καλή φυσική κατάσταση ανεβήκαν στην 4η κατά σειρά ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, αυτή του  Αγ. Αντωνίου σε υψόμετρο 2.817μ. όπου εκεί αποθανάτισαν την εκπληκτική θέα που προσέφερε για άλλη μια φορά το υψόμετρο, αλλά και το καταφύγιο που βρίσκεται εκεί.

 Η 2η ομάδα, συνέχισε την πορεία της στο μονοπάτι Ο2 συναντώντας για λίγο το διεθνές μονοπάτι Ε4 με προορισμό τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου μετά το Μύτικα, το Σχολιό, σε υψόμετρο 2.912,  πράγμα το οποίο πέτυχαν. Η ομάδα ξεκουράστηκε για μία περίπου ώρα και τους δόθηκε η ευκαιρία, με τη βοήθεια του καιρού, για φωτογράφιση που θα ζήλευε και ο πιο διάσημος φωτογράφος, αφού η θέα τον καζανιών ήταν για όλους μεγάλη έκπληξη. Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η εικόνα της ψηλότερης κορυφής του Ολύμπου, το Μύτικα με υψόμετρο 2.918. που εκείνη την στιγμή έσφυζε από πλήθος παθιασμένων Ελλήνων και ξένων ορειβατών περιμένοντας στη σειρά για να γράψουν και αυτοί το όνομα τους στο βιβλίο επισκεπτών που βρίσκεται πάντα στην κορυφή του.

 Η επιστροφή της ομάδας έγινε από το ίδιο μονοπάτι και έπειτα από μία ομαλή κατάβαση οι ομάδες συναντήθηκαν στη λέσχη Αξιωματικών. Εκεί τους περίμενε  ένα πλούσιο γεύμα για το οποίο φρόντισε το προσωπικό του ΚΕΟΑΧ .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass