Η Θέλμα Ζητωνούλη άφησε ηχηρό αποτύπωμα στη Λάρισα

ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2022 16:30

Μία σπουδαία κυρία, μία γυναίκα που ταύτισε το όνομά της με την προσφορά και τον πολιτισμό στη Λάρισα, ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία, η Θέλμα Ζητωνούλη, κηδεύτηκε χθες στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Παλαιό Κοιμητήριο Λάρισας. Η επί σειρά ετών πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή σε ηλικία 85 ετών οδηγήθηκε χθες στην τελευταία της κατοικίας, συνοδευόμενη από χορεύτριες του Λυκείου που φορούσαν παραδοσιακές φορεσιές από την περιοχή Ρομλούκι της Μακεδονίας.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος που μίλησε με θερμά λόγια για το ήθος και την προσφορά της εκλιπούσης, ενώ η γενική γραμματέας του Λυκείου Ελληνίδων κ. Μαρία Παπούλιου με συγκίνηση αποχαιρέτησε τη Θέλμα Ζητωνούλη, τη γυναίκα που πάλεψε με πάθος και αγάπη για τη λαϊκή παράδοση και υπηρέτησε το Λύκειο Ελληνίδων από τη «γέννησή» του το 1979 από διάφορες θέσεις, ως μέλος, ως έφορος του τμήματος χορού, ως αντιπρόεδρος και 27 χρόνια ως πρόεδρος, από το 1991 έως το 1995 και από το 1999 μέχρι και σήμερα.
Συγκινητικός ήταν και ο αποχαιρετισμός της Ουρανίας Καραμανώλη, εκ μέρους των χορευτών και χορευτριών και μία από τις παλαιότερες χορεύτριες του Λυκείου Ελληνίδων, που αναφέρθηκε στη συμβολή της εκλιπούσης στη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Παρέστησαν η γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο πρώην δήμαρχος κ. Κ. Τζανακούλης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.
*Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Θέλμα Ζητωνούλη έφυγε από κοντά μας αφήνοντας ηχηρό αποτύπωμα στην κοινωνία της Λάρισας. Άνθρωπος της προσφοράς και του πολιτισμού, υπήρξε η «ψυχή» του περίφημου Λυκείου Ελληνίδων και μέσω αυτού έκανε γνωστό το όνομα της πόλης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ακούραστη και αθόρυβη, καλλιεργημένη και δοτική, μεταλαμπάδευσε και στις επόμενες γενιές τις έννοιες της προσφοράς και της πολιτιστικής παράδοσης, δημιουργώντας έναν ισχυρό κρίκο που θα ενώνει το χθες με το αύριο της Λάρισας. Αποχαιρετούμε μια μεγάλη Κυρία με αίσθημα ευγνωμοσύνης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass