«Η Ανάσταση του Χριστού δεν είναι μία ατομική υπόθεση»

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2022 17:39

Αγαπητοί Χριστιανοί,
Φωτολαμπείς και με πνευματική χαρά εορτάζουμε και φέτος τη ζωηφόρο εκ νεκρών Ανάσταση του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Με τον αναστάσιμο ύμνο «Χριστός ανέστη», αλλά και το «Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός και δοξάσατε Χριστόν τον αναστάντα εκ νεκρών», η ζωή, η καρδιά και η ύπαρξη κάθε πιστού γεμίζει με φως, χαρά και ελπίδα. Όλα λαμποκοπούν και διώχνουν το σκοτάδι, καθώς ανατέλλει η λαμπροφόρος ημέρα της Αναστάσεως του Χριστού.
Με την Ανάσταση του Χριστού όλος ο κόσμος φωτίζεται με το αιώνιο φως του Θεού, αφού ο Χριστός, που είναι το φως του κόσμου, ζωοποιεί τα πάντα και δίνει νόημα στην ύπαρξή μας. Με την Ανάστασή του ο Χριστός, μας χάρισε την δυνατότητα να ζήσουμε αιώνια. Ο θάνατος για τον πιστό δεν είναι πλέον θάνατος, αλλά μετάβαση εκ του θανάτου εις την, όντως αιώνιον, ζωήν.
Η Ανάσταση του Χριστού δεν είναι μία ατομική υπόθεση, μία νίκη και ένας θρίαμβος αποκλειστικά για τον εαυτό Του. Έχει τεράστια και παγκόσμια σημασία, γιατί είναι Ανάσταση για όλη την ανθρώπινη φύση. Δεν αποτελεί μόνον ένα αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, αλλά συνεχίζει να είναι ένα επαναλαμβανόμενο θαύμα, βιούμενο στις καρδιές των πιστών. Είναι η βάση του κηρύγματος, το θεμέλιο και η ανακαινιστική δύναμη της Εκκλησίας, το πάντοτε νέο μήνυμα του Ευαγγελίου, ο συνεχής ύμνος της θείας λατρείας.
Με την Ανάσταση του Χριστού φεύγει ο φόβος, διασκορπίζονται οι εχθροί του Σταυρού, ο διάβολος χάνει την δύναμή του. Αρνούνται όμως, μέχρι και σήμερα, και δυσφημούν την Ανάσταση και εκείνοι που δεν θέλουν να πιστέψουν, αυτοί που πάντα υπάρχουν και αρνούνται το φως της Αναστάσεως και προτιμούν να παραμένουν στο σκοτάδι της αθεΐας.
Ο Χριστός όμως με την Ανάστασή Του και την νίκη του θανάτου, μας χαρίζει την όντως ελευθερία και την ζωή και αβίαστα έρχεται στην πόρτα της καρδιάς κάθε ανθρώπου, ακόμα και των αρνητών Του, και χτυπά για να Του ανοίξουμε, να Τον υποδεχτούμε στην καρδιά και στην ζωή μας. Να καθαρίσουμε τον εαυτό μας, να γυμνάσουμε και να εξασκήσουμε τις αισθήσεις της ψυχής μας, ώστε ελεύθερα να συλλάβουμε το γεγονός της Αναστάσεως. Έτσι θα αποκτήσουμε την εμπειρία της Αναστάσεως και η Ανάσταση του Χριστού θα γίνει το ευαγγέλιο μας, η πιο χαρούμενη είδηση για μας, το ευχάριστο άγγελμα της δικής μας προσωπικής σωτηρίας.
Το ανέσπερο φως, η χαρά και η ειρήνη της θείας Αναστάσεως να είναι μαζί με όλους σας!
Με εγκάρδιες αναστάσιμες ευχές και την εν Κυρίω αγάπη,

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
†Ο ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ ΧΑΡΙΤΩΝ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass