Πεθαμένος... «ενοικίαζε» διαμέρισμα

Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΖΕΥΓΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ - ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΙΣΘΩΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΛΟΓΙΣΤΗ

Δημοσίευση: 28 Απρ 2022 21:01

Απάτη σε βάρος του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

(ΟΠΕΚΑ) αποκάλυψε μια, όχι και τόσο τυχαία, διακοπή ρεύματος σε διαμέρισμα στο οποίο διαμένει ζευγάρι Λαρισαίων.
Ο 67χρονος Λαρισαίος με την 56χρονη σύζυγό του, με δεδομένο ότι δεν διέθεταν ανεξόφλητους λογαριασμούς, απευθύνθηκαν στον ΔΕΔΔΗΕ όπου διαμαρτυρήθηκαν για την αδικαιολόγητη διακοπή ρεύματος στο διαμέρισμά τους. Για να πληροφορηθούν έκπληκτοι -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- ότι η μεταβολή στον πάροχο ενέργειας έγινε εν αγνοία τους, με ηλεκτρονικό μισθωτήριο μέσω των πληροφοριακών συστημάτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και αφορούσε υπόγειο διαμέρισμα.
Υπόγειο που φέρεται να εκμίσθωσε τον περασμένο Μάρτιο ένας 47χρονος σε έναν 43χρονο ενοικιαστή με συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους (από 09/03/2022 έως 08/03/2023). Πράγμα... πρακτικά αδύνατον με δεδομένο ότι ο 47χρονος εκμισθωτής απεβίωσε στις 13 Ιανουαρίου 2022 οπότε, μάλλον, ήταν ανέφικτο στις 14 Μαρτίου 2022 δύο μήνες μετά τον θάνατό του δηλαδή, να υπέγραψε μισθωτήριο συμβόλαιο. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι ο 55χρονος πρώην λογιστής του ζεύγους χρησιμοποίησε δεδομένα τους και, μέσω της ΑΑΔΕ, κατήρτισε ηλεκτρονικό μισθωτήριο, ενώ ως ενοικιαστής εμφανίζεται ένας 43χρονος Ρομά κάτοικος Λάρισας. Σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, ο 55χρονος πρώην λογιστής και ο 43χρονος Ρομά ενήργησαν από κοινού με απώτερο σκοπό την εξαπάτηση του ΟΠΕΚΑ και ειδικότερα την παράνομη λήψη προνοιακών επιδομάτων (στέγασης, ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, οικογενειακού επιδόματος κ.ά.). Το ζευγάρι των Λαρισαίων κατήγγειλε στην αστυνομία τη σε βάρος τους απάτη και πλαστογραφία, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ενημερώθηκε η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΟΠΕΚΑ και παράλληλα ερευνάται η συμμετοχή των δύο εμπλεκομένων δραστών σε ανάλογες υποθέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχε αποκαλυφθεί ανάλογη υπόθεση στη Λάρισα με παράνομες μισθώσεις σπιτιών στα οποία μάλιστα διέμεναν ένοικοι και παράλληλα μισθώνονταν σε «ενοίκους» με πλαστά έγγραφα προκειμένου οι δεύτεροι, να εισπράττουν παράνομα επιδόματα στέγασης.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass