Ιδρωσαν και χάρηκαν τον Κίσσαβο

Πάνω από 700 άτομα όλων των ηλικιών -Ποιοι πήραν μέρος στον 4ο Ορεινό Μαραθώνιο «Ευάγγελος Κουμπάρος» -Ικανοποίηση των Οργανωτών -Δηλώσεις αιρετών

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2022 15:06

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων κάθε ηλικίας από την ευρύτερη περιοχή,

αλλά και από πολλά άλλα μέρη της χώρας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο 4ος Ορεινός Αγώνας Κισσάβου «Kissavos Marathon Race» που διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία κατά κοινή ομολογία ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγιάς με την υποστήριξη του τοπικού Δήμου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η διοργάνωση επανήλθε μετά από παύση δύο ετών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και φέρει πια τιμητικά και το όνομα του Ευάγγελου Κουμπάρου, ενός πρωτεργάτη της που δυστυχώς πολύ πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Επίσης, φέτος η καμπάνια προβολής πριν και κατά την ημέρα της διεξαγωγής είχε ως μόνο και βασικό στοιχείο τα, ούτως ή άλλως περίφημα, μήλα Αγιάς. Με ιδανικές καιρικές συνθήκες για τους συμμετέχοντες, από νωρίς το πρωί η Κεντρική πλατεία της κωμόπολης, σημείο εκκίνησης και τερματισμού, γέμισε ζωντάνια, ενέργεια και εκρηκτικότητα ανθρώπων παθιασμένων με τον αθλητισμό και τη φύση. Λίγο μετά την ανατολή του ηλίου, στις 7, ξεκίνησαν οι συμμετέχοντες στην πρώτη, μεγαλύτερη και δυσκολότερη διαδρομή, αυτή των 41 χιλιομέτρων, που περιελάμβανε πέρασμα από το μονοπάτι Αγιά – Μεγαλόβρυσο, πορεία βορειοδυτική στον ορεινό όγκο του Κισσάβου, όχι όμως ως την κορυφή όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός που παρακάμφθηκε λόγω του πολύ ακόμη χιονιού, και κατάβαση στην Αγιά μέσω Ανατολής και του μονοπατιού Ανατολή – Μεταξοχώρι.
Στις 9 δόθηκε η εκκίνηση για τα 21 χιλιόμετρα, μια πιο ήπια διαδρομή, αλλά κι αυτή αρκετά δύσκολη, με ανέβασμα του μονοπατιού Αγιά – Μεγαλόβρυσο, του μονοπατιού Μεγαλόβρυσο – Αηλιάς και κάθοδο προς την Αγιά από το μονοπάτι Ανατολή – Μεταξοχώρι.
Ακολούθησε, στις 10, η εκκίνηση για τα 12 χιλιόμετρα, με ανέβασμα του μονοπατιού Αγιά – Μεγαλόβρυσο και κάθοδο προς την Αγιά από το μονοπάτι Ανατολή – Μεταξοχώρι.
Στις 10:30 ήταν η σειρά δεκάδων μικρών παιδιών να κάνουν τη δική τους απόσταση, αυτή των 1.500 μέτρων από το Μεταξοχώρι ως την Αγιά.  Σε όλους δόθηκαν μετάλλια, αναμνηστική μπλούζα, συσκευασίες μήλων, ενώ στους νικητές κάθε κατηγορίας απονεμήθηκαν και κύπελλα. Στον τερματισμό υπήρξε μπουφές με φρούτα, φαγητό, νερά και αναψυκτικά.
Για την ιστορία να αναφέρουμε τους τρεις πρώτους στη γενική κατάταξη ενηλίκων ανά διαδρομή: Άνδρες, 41 χιλιόμετρα, 1ος Ευάγγελος Παπάς (3:38:41), 2ος Klevis Fejzo (3:42:43), 3ος Απόστολος Νικολάου (3:52:03).
Γυναίκες, 41 χιλιόμετρα, 1η Δήμητρα Μπίκα (3:43:15), 2η Ελένη Σαμανίδου (4:36:53), 3η Δέσποινα Τροΐρη (4:34:34).
Άνδρες, 21 χιλιόμετρα, 1ος Νικόλαος Κασιάρας (1:38:47), 2ος Αθανάσιος Μέρμηγκας (1:51:37), 3ος Δημήτριος Γραμμένος (1:53:16).
Γυναίκες, 21 χιλιόμετρα, 1η Χρυσούλα Βλησαρούλη (2:04:04), 2η Μακρίνα Γρηγοριάδου (2:16:39), 3η Ανδριάνα Δρουδάκη (2:16:52).
Άνδρες, 12 χιλιόμετρα, 1ος Κωνστάντιος Πανταζής (00:50:57), 2ος Απόστολος Κατσαβρίας (00:55:19), 3ος Δημήτρης Βλιώρας (00:55:32).
Γυναίκες, 12 χιλιόμετρα, 1η Ευαγγελία Ζαρκάδα (1:16:03), 2η Φανή Τσαγκούλη (1:17:24), 3η Ευσταθία Ζελεσιάδου (1:18:50).
Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν 500 ενήλικες στις τρεις μεγάλες κατηγορίες και πάνω από 200 παιδιά στα 1.500 μέτρα. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία μεταξύ των ανδρών ήταν ο 82χρονος Ευάγγελος Πολύμερος στα 12 χιλιόμετρα με χρόνο 1:52:55. Μεταξύ των γυναικών η 76χρονη Βούλα Τζεβελένη στα 21 χιλιόμετρα με χρόνο 3:26:05.ΕΥΣΗΜΑ ΑΙΡΕΤΩΝ
Δηλώσεις για την επιτυχή οργάνωση και συμμετοχή των αθλητών-τριών έκαναν αιρετοί - στελέχη της Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα:
* Ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Βασίλης Πινακάς δήλωσε: «KISSAVOS MARATHON RACE – Ευάγγελος Κουμπάρος 2022. Με τεράστια συμμετοχή ο κόσμος χάρηκε τον αγώνα. Όλοι οι αθλητές, όσοι συμμετείχαν, τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια στους εθελοντές. Χωρίς τη δική τους συμβολή δεν θα είχε τόση μεγάλη επιτυχία ο αγώνας, όπως όλοι άλλωστε οι αγώνες και οι αθλητικές εκδηλώσεις που γίνονται. Συγχαρητήρια στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγιάς, στον Δήμο Αγιάς, που σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την τόσο μεγάλη σε συμμετοχή, αλλά και ένταση, διοργάνωση. Ο κόσμος απόλαυσε τις μαγευτικές διαδρομές, τον Κίσσαβο με την πλούσια πανίδα και χλωρίδα. Συγχαρητήρια στους χορηγούς και στον Σύλλογο Γυναικών Αγιάς που ανέδειξαν τα τοπικά προϊόντα, τα μήλα και τα πλούσια εδέσματα που απόλαυσε όλος αυτός ο κόσμος που βρέθηκε εδώ στην πλατεία. Πραγματικά σήμερα δεν είναι μόνο μια αθλητική γιορτή για την περιοχή. Είναι πραγματικά μια μεγάλη γιορτή. Η πλατεία είναι γεμάτη από κόσμο. Η πλατεία είναι γεμάτη από ζωή. Απόδειξη ότι ο αθλητισμός είναι ζωή, είναι υγεία. Ο αθλητισμός ενώνει.Συγχαρητήρια σε όλους».
* Ο περιφερειακός σύμβουλος Κων. Καλαμπάκας δήλωσε: «Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγιάς, στην Οργανωτική Επιτροπή, στον Δήμο Αγιάς, στους αθλητές και φυσικά στους εθελοντές. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ γιατί είναι ο τόπος που μεγάλωσα. Ο τόπος που όταν βλέπω οι δράσεις να πληθαίνουν, να παίρνουν τέτοια μεγάλη διάσταση και να αναδεικνύεται η περιοχή, είμαι δυο φορές χαρούμενος. Η συμμετοχή είναι εντυπωσιακά μεγάλη. Χαίρομαι που είναι πάρα πολλά μικρά παιδιά, τα οποία μπαίνουν στον δρόμο του αθλητισμού. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους. Εύχομαι η επόμενη φορά να είναι ακόμα καλύτερη και ακόμα περισσότεροι να δούνε, να απολαύσουν και να θαυμάσουν αυτόν τον υπέροχο τόπο της Αγιάς και του Κισσάβου».
* Ο δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, δήλωσε: «Ήταν μια εξαιρετική μέρα για την πόλη της Αγιάς. Νομίζω ότι όλα πήγαν όπως είχαν σχεδιαστεί. Οφείλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγιάς που είχε τη γενική διοργάνωση. Να ευχαριστήσουμε τον χορηγό και βεβαίως να πούμε ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν μια γιορτή του εθελοντισμού. Πάρα πολλοί άνθρωποι βοήθησαν ώστε αυτή η τεράστια εκδήλωση να βγει με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, να σημειώσουμε ότι δόθηκε ειδικό βάρος στην προβολή των μήλων της Αγιάς, ενός τοπικού προϊόντος με διεθνή φήμη, και να πούμε ότι ένα μεγάλο πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την περιοχή μας, συμμετείχε στις διαδρομές, περπάτησε, έτρεξε μέσα στον Κίσσαβο και χάρηκε την εξαιρετική φυσική ομορφιά του βουνού».
* Ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής, αναφέρει: «Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο φετινός 4ος Ορεινός Αγώνας KISSAVOS MARATHON RACE – Ευάγγελος Κουμπάρος.
Στις τέσσερις διαδρομές του αγώνα συμμετείχαν 500 περίπου ενήλικες αθλητές και πάνω από 200 παιδιά. Τα παραδοσιακά μονοπάτια του Κισσάβου, που στο παρελθόν ήταν ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας των χωριών μεταξύ τους, και η κωμόπολη της Αγιάς, γέμισαν από τις χαρούμενες φωνές των αθλητών και των διακοσίων περίπου εθελοντών.
Το βουνό μάς καλοδέχτηκε με ανοιξιάτικα χρώματα και ευωδιές, με ελαφριά συννεφιά και ιδανική για τρέξιμο θερμοκρασία και μας χάρισε μία μοναδική εμπειρία.
Στην πλατεία της Αγιάς, ο μεγάλος χορηγός του αγώνα, τα «Μήλα Αγιάς», φρόντισαν μετά τον τερματισμό να συνεχιστεί η «δράση» αθλητών και συνοδών με σουβλάκια, μήλα, εδέσματα με πρώτη ύλη το μήλο, χυμούς και χαμόγελα. Η γιορτή αυτή του αθλητισμού ήταν το καλύτερο μνημόσυνο στη μνήμη του μεγάλου απόντα, του Ευάγγελου Κουμπάρου, που ήταν ένας από τους εμπνευστές αυτής της ιδέας και για χρόνια μέλος της επιτροπής. Ελπίζουμε οι αθλητές και οι συνοδοί απ’ όλη την Ελλάδα να πήραν μαζί με τις αποσκευές τους στο ταξίδι της επιστροφής τις όμορφες εικόνες του τόπου μας και μια γλυκιά ανάμνηση.
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον συνδιοργανωτή Δήμο Αγιάς, τον Σύλλογο Γυναικών Αγιάς, την εθελοντική ομάδα Ε.Ο.Δ.Υ.Α., την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Λάρισας, τη Λέσχη 4Χ4 Xtreme Larissas, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αγιάς και Περιχώρων, την ομάδα Kissavos Enduro, τον Εμπορικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Αγιάς, το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς, τη Δημοτική Κοινότητα Αγιάς, τις Κοινότητες Μεταξοχωρίου, Μεγαλοβρύσου και Ανατολής και όλους όσοι βοήθησαν στη διεξαγωγή του αγώνα. Δίνουμε ραντεβού την Άνοιξη του 2023». Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και είχαν ενεργή συμμετοχή στον αγώνα οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στέλιος Δημότσιος και Αθανάσιος Παιδής. Τίμησε με την παρουσία του τη διοργάνωση ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας Αποστόλης Γούλας και ο πρώην πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων, Νίκος Γούλας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass