Ξεκινά σήμερα το 14ο Συνέδριο της ΝΔ

ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 100 ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2022 15:05
φωτ. αρχείου φωτ. αρχείου

Με τον άνεμο αισιοδοξίας που σκόρπισαν τα χθεσινά κυβερνητικά μέτρα

στήριξης των εισοδημάτων για το πρόβλημα της ακρίβειας και με χαιρετισμό που θα απευθύνουν εκπρόσωποι κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.
Σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η εναρκτήρια ομιλία του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ πριν την ομιλία του Πρωθυπουργού θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Αύριο Σάββατο 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του γενικού διευθυντή της ΝΔ, Γιάννη Μπρατάκου και του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννη Μπούγα. Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα απευθύνουν εκπρόσωποι κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Παράλληλα, τη δεύτερη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε έξι θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι: Ασφάλεια για όλους, Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες και Δίκαιη ανάπτυξη, Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας, Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της και Πολιτικές για τους νέους. Κατά τη διάρκεια της θεματικής «Πολιτικές για τους νέους», οι νεότεροι βουλευτές του κόμματος θα παρουσιάσουν μια δέσμη προτάσεων που αφορούν στη νέα γενιά. Επιπλέον, το Σάββατο 7 Μαΐου θα λάβει χώρα η παρουσίαση του project για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του κόμματος.
Μεθαύριο Κυριακή 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες του τ. επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου, του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, καθώς και του πρώην προέδρου του κόμματος και πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη και του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Πριν τη λήξη των εργασιών, θα απευθύνει ομιλία προς το σώμα των συνέδρων ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, θα υπάρχουν περίπτερα του «Be my Hero», με στόχο την εγγραφή εθελοντών για δωρεά μυελού των οστών, των Συλλόγων «ΣΥΝΕΧΙΖΩ» και «ΗΠΑΡΧΩ» για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τη δωρεά οργάνων, καθώς και ένα περίπτερο για την πρόληψη κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Ως προς το οργανωτικό σκέλος του Συνεδρίου, οι εγγραφές των συνέδρων θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή από τις 15:00 – 18:30, η υποβολή υποψηφιοτήτων για την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο από τις 14:00-18:00 και η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή από τις 13:00 έως τις 16:00.

Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
Να σημειωθεί ότι στο γαλάζιο Συνέδριο θα συμμετάσχουν 29 Λαρισαίοι σύνεδροι που εξελέγησαν από τις εκλογικές διαδικασίες της Διοικούσας Εκλογικής Επιτροπής (ΔΕΕΠ) Λάρισας, οι εξ οφίτσιο που είναι τα τρία μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Γερογιώκας, Νινίκας, Τσιλιάκος, ο περιφερειάρχης, οι βουλευτές, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, οι δήμαρχοι, πρόεδροι του Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλ. Σουφλιάς και της ΟΝΝΕΔ Χρ. Μαϊμουλιώτης, καθώς και 30 παρατηρητές που ενεγράφησαν μέχρι προχθές βράδυ, όποτε και έληξε η προθεσμία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να μιλήσουν στο Συνέδριο ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλίας Σουφλιάς και η σύνεδρος Ευαγγελία Λανάρα. Τις εργασίες του Συνεδρίου θα παρακολουθεί η «Ε», η οποία θα ενημερώνει για όλα όσα συζητηθούν σε αυτό.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass