Μαινόμενος γονέας γρονθοκόπησε τρεις εκπαιδευτικούς

ΕΙΣΕΒΑΛΕ «ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΥΧΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ 10ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ - ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΑΝΑΙΤΙΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΣΕ - ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΜΗΤΕΡΑ - ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο 37ΧΡΟΝΟΣ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2022 0:55

Έναν δάσκαλο, έναν γυμναστή και τον υποδιευθυντή του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, τρεις συνολικά εκπαιδευτικούς, χτύπησε χθες ένας 37χρονος πατέρας, αντιδρώντας με αυτόν τον πρωτόγνωρο τρόπο, μετά τη διαμαρτυρία του 10χρονου γιου του και μαθητή της Δ’ τάξης, ότι οι αμυχές στο μέτωπό του οφείλονται σε «χτύπημα» που του προκάλεσε ο δάσκαλός του.


Ο 37χρονος Ρομά εισέβαλε στο σχολείο σε κατάσταση «εκτός εαυτού» σύμφωνα με μαρτυρίες και επιτέθηκε σε όποιον εκπαιδευτικό «έβρισκε μπροστά του», για να επιτεθεί αναίτια και στον 61χρονο γυμναστή του σχολείου. Ο οποίος γυμναστής, ενώ προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, τελικά δέχτηκε την οργή του 37χρονου που τον γρονθοκόπησε και κατέληξε τραυματισμένος στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Ο 37χρονος εξαφανίστηκε μετά το επεισόδιο και αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να συλληφθεί, ενώ λίγη ώρα αργότερα η 32χρονη μητέρα του 10χρονου απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, καταθέτοντας μάλιστα μήνυση σε βάρος του 60χρονου δασκάλου ως υπεύθυνο για το «χτύπημα» του μικρού μαθητή, ο οποίος φέρει αμυχές στο πρόσωπο και στον ώμο. Από «γρατζουνιά» σύμφωνα με τον δάσκαλο, που προκλήθηκε κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, από «χτύπημα» σύμφωνα με την καταγγέλλουσα μητέρα, με την ΕΛ.ΑΣ. να καλείται να διαλευκάνει την υπόθεση που έλαβε χώρα, λίγο πριν τη 1 χθες το μεσημέρι στο 11ο Δημοτικό Σχολείο που εδρεύει στη συνοικία της Νέας Σμύρνης.
«ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ»
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», την τελευταία διδακτική ώρα, ο 37χρονος πατέρας πήγε στο σχολείο και όντας «εκτός ελέγχου», «μαινόμενος» σύμφωνα με περιγραφές, χτυπούσε όποιον εκπαιδευτικό έβρισκε μπροστά του.
Έτσι, χτύπησε τον 60χρονο δάσκαλο, τον 57χρονο υποδιευθυντή, αλλά περισσότερο απ’ όλους χτύπησε με γροθιές τον 61χρονο γυμναστή, ο οποίος έλαβε την πρωτοβουλία να μεσολαβήσει για να πείσει τον 37χρονο να «ηρεμήσει». Το αποτέλεσμα ήταν να δεχτεί αναίτια τη μήνιν του 37χρονου και να καταλήξει στο Γενικό Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, έχοντας γρονθοκοπηθεί. Ο 61χρονος γυμναστής δέχτηκε αρκετά χτυπήματα, ωστόσο δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί και μετά τις ιατρικές εξετάσεις επέστρεψε στο σπίτι του.
ΘΛΙΒΕΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Λάρισας, Δημ. Παπαποστόλου, σε δήλωσή του χθες έκανε λόγο για «πρωτοφανές και θλιβερό περιστατικό για τα τοπικά χρονικά αυτό που συνέβη στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Γονέας εισήλθε στον χώρο σχολείου και προπηλάκισε αναίτια τρεις εκπαιδευτικούς του σχολείου.
Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη βίαιη επίθεση που δέχτηκαν αναίτια οι συνάδελφοί μας. Τέτοιες συμπεριφορές που παραβιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη σωματική ακεραιότητα είναι απόλυτα καταδικαστέες. Οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά που προσβάλει την τιμή και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών είναι καταδικαστέα και στην ουσία είναι ευθεία επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση, πόσο μάλλον όταν συμβαίνει εντός του σχολικού περιβάλλοντος.
Μια τέτοια επίθεση διαταράσσει το παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου σπέρνοντας τον φόβο και την ανασφάλεια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς» καταλήγει ο κ. Παπαποστόλου.
ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ
Να σημειωθεί ότι οι τρεις εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί θα καθορίσουν σήμερα τη στάση τους. Για το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», εκδήλωσε ενδιαφέρον ο γεν. γραμματέας του Υπ. Παιδείας, Αλ. Κόπτσης, ο οποίος επικοινώνησε με τον διευθυντή του σχολείου, ενώ η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την επίθεση εναντίον μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας». Η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αικατερίνη Καραγιώργου, σε δήλωσή της αναφέρει ότι «πρόκειται για ένα απαράδεκτο περιστατικό βίας που διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές. Με εντολή μου θα διερευνηθούν και οι συνθήκες τέλεσης του συμβάντος και τυχόν τέλεση πειθαρχικού αδικήματος», έρευνα που ανατέθηκε ήδη σε διευθυντή σχολείου.
Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ζήτησε την ιατροδικαστική εξέταση του 10χρονου, ενώ αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί και ο 37χρονος. Αργά χθες βράδυ επίσης, μετά και τη μήνυση της μητέρας για πρόκληση σωματικών βλαβών στον γιο της, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας κλήθηκε ο 60χρονος δάσκαλος, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε αμέσως ελεύθερος με εισαγγελική εντολή.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Να σημειωθεί ότι στο ίδιο σχολείο και στο παρελθόν έχουν καταγραφεί επεισόδια, κυρίως φραστικών επιθέσεων, κατά των δασκάλων. Από δεκαετίες είναι επίσης γνωστό ότι οι συχνές παραβατικές συμπεριφορές μερίδας κατοίκων της συνοικίας προκαλούν τις έντονες αντιδράσεις άλλων κατοίκων, ενώ συχνά ακόμη και φορείς αιτούνται εντονότερη αστυνόμευση της συνοικίας.
Όταν σε όλους τους αρμόδιους είναι γνωστό πως οι ρίζες των προβλημάτων βρίσκονται σε κοινωνικές ανισότητες και διακρίσεις που η Πολιτεία, διαχρονικά, αδυνατεί να επιλύσει ή αποσπασματικά εξετάζει μεταθέτοντας την επίλυση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην εκπαιδευτική κοινότητα ή και στην ΕΛ.ΑΣ.
Το χθεσινό ωστόσο συμβάν της επιθετικής συμπεριφοράς του γονέα θεωρείται πρωτοφανές και καταδικάζεται από την εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ, όπως διευκρίνιζαν στην «Ε» εκπαιδευτικοί, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί κάτω από τα συσσωρευμένα προβλήματα της συγκεκριμένης συνοικίας.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass