Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2022 15:02

«Καμένη» οικογένεια ζητά βοήθεια σε οικοσκευή
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ ΕΙΧΕ ΚΑΕΙ ΠΡΟ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Τις πληγές της προσπαθεί ακόμη να επουλώσει η πολυμελής οικογένεια του Γιάννη

και της Γαλάτειας Γκόλτσιου, το φτωχικό σπίτι της οποίας, στη Ν. Σμύρνη Λάρισας, σχεδόν καταστράφηκε πριν από τρεις μήνες από φωτιά. Το ζευγάρι, τα 4 παιδιά αλλά και τα δύο εγγόνια τους, προσπαθούν να ορθοποδήσουν, στηριζόμενοι στη βοήθεια και την αλληλεγγύη των συμπολιτών, οι οποίοι, από την πρώτη στιγμή και μέσω της «Ε», ανταποκρίθηκαν, προσφέροντας ρουχισμό και κλινοστρωμνή. Η Γαλάτεια ζητά όσοι μπορούν να συνδράμουν σε οικοσκευή και ηλεκτρικά είδη (πλυντήριο, ψυγείο, κουζίνα), αλλά και μια μπαλκονόπορτα που έχε καταστραφεί, για να κάνουν πιο ανθρώπινη την έτσι κι αλλιώς δύσκολη διαβίωσή τους να μη διστάσουν τηλεφωνώντας της στο 6994-819.864. Κάθε βοήθεια είναι σωτήρια για εκείνους και καλοδεχούμενη.

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο τα σχέδια έκτακτων αναγκών
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Τα σχέδια «Αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών του Δήμου Λαρισαίων» θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι και τα εξής «Επέκταση των δραστηριοτήτων της ΔΗΚΕΛ στον τομέα του Αθλητισμού με ταυτόχρονη ανάκληση και κατάργηση των με αριθμ. 25/2022 και 37/2022 προηγηθεισών επί του θέματος Α.Δ.Σ. Ίδρυση νέου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την ονομασία «Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας». Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Λαρισαίων στις δράσεις του έργου του Πανεπιστημίου Πατρών «Κύκλος Ζωής μπαταριών οχημάτων ήπιας κινητικότητας LITTLE: Life-cycle of sofT mobility vehicle batt Eries» που θα υποβληθεί στο «Πράσινο Ταμείο» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του Δήμου Λαρισαίων. Έγκριση 1ης Επικαιροποίησης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (BAA) του Δήμου Λαρισαίων στο ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020» κ.ά.

 

Δωρεά «στα Χελιδονάκια»
Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος», υπό την ευθύνη του οποίου λειτουργεί ο Παιδικός Σταθμός «Τα Χελιδονάκια», ευχαριστεί θερμά την KW One Keller Williams Κτηματομεσιτικές Υπηρεσίες για τη μεγάλη ποσότητα τροφίμων και παιχνιδιών που προσέφεραν στελέχη και συνεργάτες της Εταιρείας για τις ανάγκες του Παιδικού Σταθμού.

 

 Στον «Ριγολέττο» οι Φίλοι της Συμφωνικής
ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΣΤΙΣ 5 ΚΑΙ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει ο Σύλλογος Φίλων της Συμφωνικής Ορχήστρας για να παρακολουθήσει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το αριστούργημα του Τζουζέππε Βέρντι «Ριγολέττος». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου: «Ο Σύλλογος Φίλων της Συμφωνικής Ορχήστρας προγραμματίζει μετάβαση στην Αθήνα, την Κυριακή 5 και τη Δευτέρα 6 Ιουνίου για να παρακολουθήσουν τα μέλη και οι φίλοι του το αριστούργημα του Τζουζέππε Βέρντι «Ριγολέττος» στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και γίνεται, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, Επιδαύρου από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να το δηλώσουν άμεσα, καθότι ο αριθμός των θέσεων είναι πολύ περιορισμένος. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2410-233.998, 6977-046.516, 6972- 230.199».

 

Η αρχαία ελληνική τραγωδία ως θεατρικός κώδικας
ΔΟΘΗΚΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΑΥΡΟ ΤΣΙΤΣΙΡΙΔΗ

Μια εκδήλωση πέρα από τα συνηθισμένα ήταν αυτήν που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 4ου-37ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Εκεί όσοι έδωσαν το «παρών» είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την «αρχαία ελληνική τραγωδία ως θεατρικό κώδικα», καθώς έτσι ονομαζόταν και η διάλεξη του καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας και του Αρχαίου Θεάτρου στο Πανεπιστήμιο Πατρών, κ. Σταύρου Τσιτσιρίδη. Ο κ. Τσιτσιρίδης είναι επίσης διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών για το «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και την πρόσληψή του» και διευθυντής έκδοσης του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Λογεΐον/Logeion. A Journal of Ancient Theatre. Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και είναι συντονιστής στη Θεματική Ενότητα για το «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Το ερευνητικό του έργο εστιάζει στο Αρχαίο Θέατρο, τον Πλάτωνα, στην Ποιητική του Αριστοτέλη και στους Περιπατητικούς. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την εταιρεία «Φίλοι της Λόγιας και Δημώδους Παράδοσης» υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass