«Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις εκλογές»

Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2022 15:00

«Το βράδυ της Κυριακής, ήμουνα παρούσα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ στην Κουμουνδούρου, όταν ο Πρόεδρος σύντροφος Αλέξης Τσίπρας εκφώνησε τον λόγο του για το αποτέλεσμα των εκλογών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. Λάρισας Άννα Βαγενά, επισημαίνοντας: «Νομίζω ότι ήταν μια ιστορική στιγμή. Κρατάω από τον λόγο του τα εξής: “Από σήμερα είμαστε ένα άλλο κόμμα. Πιο μαζικό, λαϊκό, νεανικό, ριζοσπαστικό. Και θέλω να υπενθυμίσω: ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε, κέρδισε τρεις απανωτές αναμετρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πλέον ένα από τα πιο μαζικά κόμματα της αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη».


Και ήταν πολλοί αυτοί. Ήταν τα 110.000 νέα μέλη που ψήφισαν μόνο για την εκλογή του Προέδρου. Αφιερώνω αυτό το σημείωμα στη νεαρή συντρόφισσα, το κορίτσι που είναι δίπλα μου στη φωτογραφία. Δε γνωρίζω το όνομά της και δεν έχει σημασία. Η φωτογραφία τραβήχτηκε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου. Με συγκινεί ιδιαίτερα, γιατί καθώς το κορίτσι της φωτογραφίας μου μοιάζει στα νιάτα μου, σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να είμαι εγώ το 1964, που εντάχτηκα στη νεολαία Λαμπράκη, για να αγωνιστώ κι εγώ μαζί με χιλιάδες άλλους νέους για τα ιδανικά της Ειρήνης και της Δημοκρατίας.
Αυτό το κορίτσι, αλλά και όλα τα άλλα κορίτσια και αγόρια, που άφησαν τα κινητά και τους υπολογιστές τους και βγήκαν στον δρόμο, γιατί εκεί βρίσκεται η πραγματική ζωή, πιστεύω βαθιά, ότι είναι η ελπίδα του τόπου μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass