Ενισχυμένη η Πανσπουδαστική, μικρή η προσέλευση

ΥΠΟΤΟΝΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2022 17:10

Η αποχή φαίνεται ότι είναι ο νικητής των χθεσινών φοιτητικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αφού η προσέλευση στις κάλπες ήταν μικρή.

Το στοίχημα της επιστροφής των φοιτητών στις διά ζώσης εκλογικές διαδικασίες, μετά από 3 χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, κερδήθηκε ωστόσο η συμμετοχή, τουλάχιστον στη Λάρισα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ήταν υποτονική. Παρά το γεγονός ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχαν ανακοινωθεί τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, η Πανσπουδαστική βγαίνει κερδισμένη, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις ήταν και το μοναδικό ψηφοδέλτιο. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ κράτησε τα κάστρα της, αλλά οι χθεσινές εκλογές δεν θύμιζαν σε τίποτα την εποχή προ πανδημίας όπου το εκπαιδευτικό ίδρυμα έσφυζε από ζωή και οι διάδρομοι και οι σχολές ήταν γεμάτες με φοιτητές. Ειδικότερα, στη Λάρισα κάλπες στήθηκαν στη ΣΤΕΦ (Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών), ΣΔΟ (Διοίκησης και Οικονομίας), στη ΣΕΥΠ (Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας) και στη Βιοχημεία. Αξίζει να αναφερθεί ότι χθες εκλογές δεν έγιναν για τα Τμήματα Ζωικής Παραγωγής και Αγροτεχνολογίας, όπως και στην Ιατρική Σχολή που είχε διενεργήσει εκλογές τον περασμένο Ιανουάριο.
Όσον αφορά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία στη ΣΤΕΦ προσήλθαν περίπου 157 άτομα για να ψηφίσουν με μοναδικό ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής που έλαβε 146 ψήφους (έγκυρα 153, λευκά 7), επίσης στη ΣΔΟ ψηφοδέλτιο κατέβασε μόνο η Πανσπουδαστική και προσήλθαν περίπου 39 φοιτητές για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με την ΠΚΣ να λαμβάνει 31 ψήφους (έγκυρα 33, λευκά 2, άκυρα 6), στη ΣΕΥΠ κατέβηκαν δύο ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής και της παράταξης Πανκς και προσήλθαν περίπου 150 ψηφοφόροι, ενώ τέλος στη Βιοχημεία προσήλθαν πάνω από 133 φοιτητές με ψηφοδέλτια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της Πανσπουδαστικής και εκεί η ΔΑΠ έλαβε 75 ψήφους και η ΠΚΣ 43 (έγκυρα 125, λευκά 7, άκυρα 8).
Η διαδικασία στη Λάρισα σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πανσπουδαστικής κύλησε ομαλά, ενώ όπως δηλώνει επιβεβαιώθηκαν και οι προσδοκίες της παράταξης που βγήκε ενισχυμένη, αν και η σύγκριση με τα αποτελέσματα προηγούμενων εκλογών ουσιαστικά δεν μπορεί να γίνει, καθώς έχει αλλάξει ο ακαδημαϊκός χάρτης από τις τελευταίες του 2019.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass