Αναλαμβάνει την υγεία του άστεγου

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «Ε»

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2022 15:41

Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για την κατάσταση της υγείας του Ρουμάνου άστεγου, την περιπέτεια και τον αγώνα του οποίου παρουσίαζε σε χθεσινό της δημοσίευμα η «Ε».


Η περιπέτεια του άστεγου, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όρασης, δεν άφησε ασυγκίνητο τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Δημήτρη Κατσικονούρη, ο οποίος με δήλωσή του τονίζει ότι το Νοσοκομείο αναλαμβάνει να διερευνήσει τα προβλήματα όρασης του άστεγου και να προχωρήσει ακόμη και σε χειρουργικές επεμβάσεις εάν χρειαστεί, προκειμένου να αποκατασταθεί η όρασή του. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο άστεγος, ο οποίος στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων, δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.
Στην κατεύθυνση αυτήν και σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο θα μεταβεί στο εγκαταλελειμμένο σπίτι για να παραλάβει τον άστεγο και να τον μεταφέρει για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ δόθηκε εντολή και στην Υπηρεσία Πρόνοιας να φροντίσει σε συνεργασία με τις άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες Πρόνοιας την υποστήριξη του άστεγου, προκειμένου να του εξασφαλιστεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass