ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΕΚΛ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Αγωνιστική δράση και κινητοποιήσεις

* Ευρεία σύσκεψη με τα Σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2014 11:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:22

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για τα προβλήματα της ανεργίας, της κοινωνικής ασφάλισης και του εισοδήματος ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη μεγάλη αίθουσα του ΕΚΛ και όπου συμμετείχαν τα διοικητικά συμβούλια των Σωματείων, οι λαϊκές επιτροπές και εκπρόσωποι εμπορικών και αγροτικών οργανώσεων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η οργάνωση των κινητοποιήσεων του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου και επισημάνθηκε ότι η έναρξη των αγώνων ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη με την κατάθεση υπομνήματος στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη μείωση των δημοτικών τελών.

Αγωνιστικό πρόγραμμα

Περιγράφοντας με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Τάσος Τσιαπλές που ήταν και ο κεντρικός εισηγητής στη σύσκεψη, παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα δράσης αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ, απέναντι σ’ αυτή την άσχημη κατάσταση, θεωρεί ότι χρειάζεται να οργανώσουμε άμεσα τον αγώνα μας, από κοινού η εργατική τάξη, οι μικροί ΕΒΕ, οι μικροί αγρότες, οι γυναίκες και η νεολαία, με τις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις, τις Λαϊκές Επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα, με βάση το πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης του ΠΑΜΕ που στηρίζουν και η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, που θα έχει ως κύριο μέτωπο την πάλη για την οικονομική στήριξη των ανέργων και το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, την απόκρουση της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης και τη διεκδίκηση των αιτημάτων για αποκλειστικά δημόσια Κ.Α, με αύξηση των συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και την υπεράσπιση του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει:

* Αγωνιστική παρέμβαση του ΕΚΝΛ, σωματείων, Λαϊκών Επιτροπών, ανέργων, στα Δημοτικά Συμβούλια για τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων οικονομικής ανακούφισης των ανέργων. Ξεκινάμε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρισας, την ερχόμενη Πέμπτη 18 Σεπτέμβριου, στις 7 μ.μ., με τόπο συγκέντρωσης έξω από το δημαρχείο.

* Συγκέντρωση του ΕΚΝΛ το Σάββατο 4 Οκτώβριου, στις 11 π.μ., στην Κεντρική πλατεία, για την διεκδίκηση μέτρων στήριξης των ανέργων και περιορισμού της ανεργίας.

* Αγωνιστική παρέμβαση στον ΟΑΕΔ, από το ΕΚΝΛ, Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, οργανώσεων ΕΒΕ, αγροτών, Γυναικών και νεολαίας, την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί.

* Αγωνιστική παρέμβαση στις Εφορίες (Φιλιππούπολη) από το ΕΚΝΛ, Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, οργανώσεις ΕΒΕ, αγροτών, γυναικών και νεολαίας, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί.

* Κορύφωση αυτού του δίμηνου προγράμματος δράσης, θα είναι η μαζική συμμετοχή κάθε κλάδου, χώρου δουλειάς, σωματείου, Λαϊκής Επιτροπής, αγροτών, ΕΒΕ, νεολαίας, συνταξιούχων και γυναικών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Στόχος μας πρέπει να είναι συμμετοχή από τη Λάρισα, εκατοντάδων ανέργων, απλήρωτων εργαζομένων, εργαζόμενων με τα άθλια προγράμματα απασχόλησης, ανασφάλιστων, συμβασιούχων, μερικά απασχολούμενων, εργαζόμενων από όλους τους κλάδους, μικρών ΕΒΕ και αγροτών, γυναικών και νέων.

Προτάσσουμε ως κύριο μέτωπο πάλης της ανεργία, γιατί δεν αφορά μόνο τους ανέργους. Αφορά όλους μας. Στην πλειοψηφία των εργατικών λαϊκών οικογενειών υπάρχουν άνεργοι αλλά και όσοι έχουν εξασφαλίσει ένα κουτσουρεμένο μεροκάματο κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο ανά πάσα στιγμή. Αφορά τα παιδιά μας που δεν βρίσκουν δουλειά ή σπρώχνονται στα άθλια προγράμματα απασχόλησης και γίνονται αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης. Αφορά τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική με τις ίδιες συνέπειες στη ζωή τους όπως των εργαζομένων. Αφορά και τους συνταξιούχους που με την πενιχρή τους σύνταξη βοηθάνε τα άνεργα παιδιά τους.

Το μέλλον μας, η ζωή των οικογενειών και των παιδιών μας, κατέληξε ο κ. Τσιαπλές, δεν μπορεί να είναι τα συσσίτια, οι ουρές στον ΟΑΕΔ και των δουλεμπορικών γραφείων. Δεν μπορεί η αγωνία αν θα έχουμε δουλειά και μεροκάματο να τρώει τα σωθικά μας. Να διεκδικήσουμε ουσιαστική προστασία των ανέργων τώρα!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass