Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2022 15:05

Εκδήλωση μνήμης για εκτελεσθέντες στον Δοξαρά
Ο Δήμος Κιλελέρ και η Τοπική Κοινότητα του Δοξαρά διοργανώνουν σήμερα εκδήλωση στη μνήμη των 24 πατριωτών που φονεύθηκαν από τα Ναζιστικά Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής στις 12 Μαΐου του 1944.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του μνημείου στην Τοπική Κοινότητα Δοξαρά.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Ώρα 11 π.μ., προσέλευση στο μνημείο των πεσόντων. Επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, επίκαιρη ομιλία, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή, Εθνικός Ύμνος.

 

Οι τρίτεκνοι τιμούν τη μάνα
O Σύλλογος Τρίτεκνων Νομού Λάρισας σε συνεργασία με τον Όμιλο «Ιασώ», με αφορμή τη γιορτή της μητέρας διοργανώνει εκδήλωση «Τρίτεκνη Μητέρα 2022», αφιερωμένη στη μάνα που γέννησε το τρίτο παιδί της το έτος 2021.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή και ώρα 18:30 στον υπαίθριο χώρο του ΚΔΑΠ «Τα παιδία παίζει» (Φαρσάλων 183 απέναντι από την Εκκλησία της Αναλήψεως στο Αβέρωφ), ενώ θα δοθούν δώρα στις μητέρες που γέννησαν πέρυσι το τρίτο παιδί.
Επίσης θα υπάρχει μπουφές με εδέσματα και αναψυκτικά. Στην εκδήλωση θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

 

Εκδήλωση μνήμης για εκτελεσθέντες στο «Ορμάν»
Ο Δήμος Φαρσάλων και η Τοπική Κοινότητα Δασολόφου, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στη θέση «Ορμάν Μαγούλα» του οικισμού Κάτω Δασολόφου, στη μνήμη των σαράντα εκτελεσθέντων πατριωτών της 31ης Μαΐου 1944.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τρίτη 31 Μαΐου και ώρα 11:30 το πρωί.

 

Εκδρομή Συλλόγου Μικρασιατών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η Καθ’ ημάς Ανατολή», διοργανώνουν ένα 8ήμερο ταξίδι στην Καππαδοκία, με αφορμή και την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην περιοχή της Σινασσού.
Το ταξίδι αποκτά ιδιαίτερη σημασία με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Λάρισα-Προύσα-Προκόπι-Έφεσσος-Παμμούκαλε-Αϊβαλί-Σμύρνη, ένα ταξίδι γεμάτο μνήμες, χρώματα, μυρωδιές και γεύσεις.
Αναχώρηση 3 Ιουνίου-Επιστροφή 10 Ιουνίου.
Πληροφορίες: τηλ. 2410-250.907.

 

Αιμοδοσία στο Καστρί Αγιάς
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο Καστρί Αγιάς, μεθαύριο Τρίτη 24 Μαΐου. Η αιμοδοσία θα γίνει από τις ώρες 9 π.μ. έως τη 1 το μεσημέρι μπροστά στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

 

Οι συνταξιούχοι συνεταιριστές πάνε Γιάννενα
Στα Ιωάννινα και στο Μέτσοβο θα εκδράμει ο Σύλλογος Συνταξιούχων Προσωπικού Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων Ν. Λάρισας το Σάββατο 4 Ιουνίου. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6938-263.639 και 6945-414.990.

 

Σήμερα η πορεία ειρήνης
Πορεία ειρήνης στο πλαίσιο αντιμπεριαλιστών δράσεων διοργανώνει σήμερα η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ). Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου και η πορεία ειρήνης θα καταλήξει στην 110 Πτέρυγας Μάχης. Οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες να μετάσχουν στην εκδήλωση για «να εκφρασθεί μαζική, μαχητική καταδίκη του πολέμου στην Ουκρανία και της εμπλοκής της χώρας μας σε αυτήν και στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς».

 

Αιμοδοσία Γριζανιτών Λάρισας
Ο Σύλλογος Γριζανιτών σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία και σήμερα από τις 9:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ.
Η Οργανωτική Επιτροπή της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών του Συλλόγου καλεί όλα τα μέλη και το καθένα χωριστά, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια του Συλλόγου και να πάρουν μέρος στην εθελοντική αιμοδοσία.

 

Την Τετάρτη οι εκλογές στις «Φίλες  της Αγάπης»

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Φίλες της Αγάπης» την ερχόμενη Τετάρτη 25 Μαΐου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου: «Οι εκλογές, σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, έπρεπε να είχαν γίνει τον Μάιο του 2020, όταν το παρόν Δ.Σ. είχε συμπληρώσει μία τετραετία στη διοίκησή του. Όμως, λόγω κορονοϊού αναβλήθηκαν δύο φορές, τον Μάιο του 2020 και του 2021. Σήμερα έχει οριστεί η ακριβής ημερομηνία διενέργειάς τους που είναι η Τετάρτη 25 Μαΐου του 2022 και πρέπει να βρεθούν άτομα με αίσθημα ευθύνης, που θα θελήσουν να θέσουν υποψηφιότητα για το Δ.Σ. Καινούργια πρόσωπα και νέες ιδέες θα λειτουργήσουν θετικά στο να συνεχίσει ο Σύλλογος τη ζωντανή πορεία του στο μέλλον και, γιατί όχι, να αναβαθμιστεί».

 

Παρουσίαση ομοιοπαθητικής

Ο Φιλοσοφικός Όμιλος Θεσσαλίας «Η Μήτις» πραγματοποιεί αύριο στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας εκδήλωση με θέμα «Θωρακίστε την υγεία σας με την Ιπποκρατική Ιατρική». Ομιλήτρια θα είναι η ολιστική - ομοιοπαθητικός, δρ Δήμητρα Τυλλιανάκη, χειρουργός οδοντίατρος, με πτυχίο Ομοιοπαθητικής από την Ευρωπαϊκή Ομοιοπαθητική Ομοσπονδία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass