«Κάνουμε την τέχνη μας όπλο στα χέρια των πολλών»

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΛ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2022 15:13

Καλλιτεχνική εκδήλωση με πολλαπλές δράσεις υπό τον τίτλο «Η τέχνη παίρνει

θέση στο πλευρό των πολλών» (Μπρεχτ) συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 8 Ιουνίου το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος - Παράρτημα Λάρισας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από την Κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 8 το βράδυ με πορεία σωματείων και φορέων με μουσικούς και τελικό προορισμό το Κηποθέατρο. Το πρόγραμμα στον χώρο του Κηποθέατρου περιλαμβάνει το θεατρικό δρώμενο «Δημοψήφισμα» του Μπρεχτ από τη θεατρική ομάδα του ΕΚΛ, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με διάφορα σχήματα μουσικών. Συνολικά θα συμμετάσχουν πάνω από 30 καλλιτέχνες, ενώ περισσότερα για το πρόγραμμα θα γίνουν γνωστά το επόμενο διάστημα.


ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΛΑ ΟΙ ΠΕΝΕΣ...
Χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον ανοιχτό χώρο του Κηποθέατρου, ο Λευτέρης Γάλλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου - Παράρτημα Λάρισας, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Τα δύο τελευταία χρόνια είδαμε, μάθαμε και καταλάβαμε πολλά. Μπορούμε όλοι μας να βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα.
Ό,τι και να συμβαίνει γύρω μας, μόνη αποτελεσματική απάντηση και ελπίδα είναι ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας. Σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί όπως αποδείξαμε το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας. Με την εκδήλωση, τη δράση μας λέμε...
«Όχι που θα κλαίμε την τύχη μας, γίναμε φωνές ενωμένες, να γίνουν δύναμη οι στίχοι μας, να γίνουν όπλα οι πένες» (#Artattcak).


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από την πλευρά του ο γραμματέας του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου - Παράρτημα Λάρισας, Αχιλλέας Σίμος, επισήμανε ότι «όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας πραγματοποιήσαμε δράσεις που μετέτρεψαν το τραγούδι και την τέχνη σε «όπλο» του αγώνα που κάνουμε».
-Ενώνουμε τις φωνές μας και τη μουσική μας με όλους τους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης!

-Κάνουμε την τέχνη μας όπλο στα χέρια των πολλών που δίνουν μάχη ενάντια στην εκμετάλλευση, τη φτώχεια, την ανέχεια! Ο αγώνας είναι πολιτισμός!
-Γινόμαστε ένα με τους εργαζόμενους, με τους καλλιτέχνες όλου του κόσμου για να μη «σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ».


ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ
Τέλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας, κάλεσε τον κόσμο να «αγκαλιάσει» την όμορφη πρωτοβουλία και να κάνει υπόθεση δική του την επιτυχία της. «Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, εξήγησε χαρακτηριστικά, ως μέρος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, βλέπει την Τέχνη και τον Πολιτισμό ως λαϊκό δικαίωμα και την πάλη για τη διεκδίκησή τους ως μέρος της ταξικής πάλης, του αγώνα των εργατών και του εργαζόμενου λαού όχι μόνο κόντρα στα σκουπίδια της πολιτιστικής βιομηχανίας, αλλά και ως μέσο εμψύχωσης, διαπαιδαγώγησης, καλλιτεχνικής έκφρασης. Εργαλείο για το δυνάμωμα της ταξικής πάλης. Αγωνιζόμαστε για να μπορέσει η εργατική τάξη να κατακτήσει αυτά που παράγει, αυτά που της ανήκουν. Η τέχνη, ο πολιτισμός είναι εφόδια, είναι τρόπος σκέψης, είναι στάση ζωής. Όμως στα χέρια των καπιταλιστών έχουν μία και μοναδική ερμηνεία: εμπόρευμα - κέρδος. Θεωρούμε καθήκον μας να καλλιεργούμε αντιστάσεις στην πολιτιστική σαπίλα και να προάγουμε τον πολιτισμό που καλλιεργεί θετικά τον άνθρωπο, τον πολιτισμό που αφυπνίζει συνειδήσεις.
Γ.Π.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass