Συναντήθηκαν εκπαίδευση και παραγωγή

ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2022 21:04

Την ευκαιρία να μιλήσουν με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν εξειδικευμένο

προσωπικό αλλά και να ενημερωθούν για τα μαθησιακά αποτελέσματα και τις ερευνητικές, επιστημονικές και επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρουν τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) που διοργανώνει το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΔΕ) της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είχαν χθες οι φοιτητές του τμήματος στο πλαίσιο της Ημέρας Καριέρας που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γαιόπολις στη Λάρισα.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήσης Μαμούρης χαιρετίζοντας την εκδήλωση εξήρε την πρωτοβουλία, τονίζοντας παράλληλα ότι οι Ημέρες Καριέρας θα πρέπει να συνεχιστούν σε σταθερή βάση τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο για όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να γνωρίσουν από κοντά αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, στις οποίες θα επιθυμούσαν να εργαστούν, και να αποκτήσουν άμεση εμπειρία των απαιτήσεων σε επίπεδο δεξιοτήτων και ικανοτήτων που απαιτούνται από όσους εργάζονται σε αυτές. «Η αμφίδρομη αυτή επικοινωνία μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και επιχειρήσεων μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να παράξει» κατέληξε. Στο ίδιο μήκος κύματος και πρόεδρος του τμήματος κ. Λεωνίδας Ανθόπουλος, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η αφορμή για τη διοργάνωση στάθηκε το γεγονός ότι από τον Σεπτέμβριο στο νέο πρόγραμμα σπουδών εμπεριέχεται και η πρακτική άσκηση. «Στόχο έχουμε οι απόφοιτοί μας να μην έχουν απλά ένα τίτλο σπουδών, αλλά ένα εφόδιο, ένα εργαλείο που τους ανοίξει νέους ορίζοντες» ανέφερε χαρακτηριστικά
Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων από τον καθηγητή κ. Στυλιανό Κουκούμιαλο, και στη συνέχεια οι συμμετέχουσες Θεσσαλικές επιχειρήσεις (ABC ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, Α. ΜΠΕΜΠΗΣ - Ν . ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Ο.Ε., Alpha Marketing, Camparound.com, Epsilon Net AE, Εκπαιδευτικός Οργανισμός Δήμητρα, Hotel Availabilities Ltd, Joist Πάρκο Καινοτομίας, SOUKOS ROBOTS ABEE)  έκαναν σύντομες παρουσιάσεις των δραστηριοτήτων τους.  Η Hμέρα Καριέρας ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ευέλικτες Μέθοδοι Διοίκησης» από τον καθηγητή Λεωνίδα Ανθόπουλο ενώ ο καθηγητής Θεμιστοκλής Λαζαρίδης παρουσίασε το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων-ΜΒΑ».           

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass