Θρίαμβος της ΔΑΚΕ για το Συνέδριο της ΟΛΜΕ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ Η ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΕΙ ΜΕ 8 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ -4 ΤΗΣ ΔΑΚΕ, 2 ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, 1 ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΚΑΙ 1 ΤΗΣ ΑΣΕ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2022 21:05

Της Νατάσας Πολυγένη

Με 8 αντιπροσώπους θα συμμετάσχει η ΕΛΜΕ Λάρισας στο 20ό Συνέδριο της

ΟΛΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 1 έως 3 Ιουλίου. Στις χθεσινές εκλογές των καθηγητών, η ΔΑΚΕ υπερίσχυσε με 4 έδρες και ποσοστό 48%, ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι Παρεμβάσεις παίρνουν 2 έδρες με ποσοστό 20,6%, οι ΣΥΝΕΚ 1 έδρα με ποσοστό 13,9% και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών 1 έδρα με ποσοστό 9,2%, ενώ δεν κατάφεραν να εκλέξουν αντιπροσώπους οι παρατάξεις ΠΕΚ και ΑΔΗΚ. Στην κάλπη προσήλθαν 768 εκπαιδευτικοί και βρέθηκαν 12 άκυρα-λευκά.
Ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα ο προεδρεύων της ΕΛΜΕ Λάρισας Θανάσης Φούντας δήλωσε στην «Ε»: «Η ΔΑΚΕ πέτυχε έναν δεύτερο εκλογικό θρίαμβο μετά τις εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου για την ΕΛΜΕ Λάρισας. Οι καθηγητές απέδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην παράταξη της ΔΑΚΕ, αλλά και ανέδειξαν την ανάγκη να αλλάξει η πλειοψηφία των αριστερών παρατάξεων με την άρνηση και τον μηδενισμό που εκφράζουν με τις θέσεις στα αδιέξοδα του κλάδου. Η ΟΛΜΕ είναι ανάγκη να χαράξει νέα πορεία που θα συμβαδίζει με τις ανάγκες της κοινωνίας». Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Καθηγητών αναφέρει επίσης: «Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους για τη συμμετοχή και την ψήφο τους στη διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων, που θα συμμετάσχουν στο 20ό Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Για ακόμα μία φορά τίμησαν τη ΔΑΚΕ με την ψήφο τους και ανέδειξαν την παράταξή μας πρώτη δύναμη με ποσοστό 48%. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. Η εκλογή τεσσάρων αντιπροσώπων από την παράταξή μας, την ομάδα που ξέρει να πορεύεται συλλογικά, χωρίς προσωπικούς τακτικισμούς, πελατειακές στρατηγικές και κομματικές επιταγές, είναι για εμάς τεράστια επιτυχία». Εκλαμβάνουμε την εμπιστοσύνη που μας δείξατε ως αναγνώριση υπεύθυνης στάσης και αφετηρία αποτελεσματικότερης εκπροσώπησης του κλάδου στο 20ό Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Εντωμεταξύ οι χθεσινές εκλογές συνοδεύτηκαν και από απρόοπτα, καθώς στο εκλογικό κέντρο στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας, προσήλθε το μέλος των ΑΔΗΚ κ. Κ. Κοντσιώτης για να καταθέσει ένσταση για τη νομιμότητα της διαδικασίας που διεξήχθη διά ζώσης και όχι και ηλεκτρονικά. Ωστόσο, παρά τις αντιρρήσεις για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών δεν απέσυρε το ψηφοδέλτιο της παράταξης που έλαβε ποσοστό 0,9% (6 ψήφους συνολικά). Το μέλος των Παρεμβάσεων Δημήτρης Παπαδόπουλος σε δήλωσή του ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς που τίμησαν την παράταξη με την ψήφο τους και σημείωσε: «Ο συσχετισμός δεν είναι ευνοϊκός για το κίνημα, ωστόσο υπάρχει μια αισθητή μείωση των κυβερνητικών παρατάξεων». Υπενθυμίζεται ότι εκλογές για το προηγούμενο συνέδριο της ΟΛΜΕ είχαν γίνει τον Μάιο του 2019, όπου τότε είχαν προσέλθει στη κάλπη 1.534 εκπαιδευτικοί με έγκυρα ψηφοδέλτια 1.439 και συνολικά είχαν εκλεγεί 12 αντιπρόσωποι για το συνέδριο.

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Ε» τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής: Από τη ΔΑΚΕ εκλέγονται οι Νίκος Καρκαλής, Μιχάλης Τζιατζιάς, Θανάσης Φούντας και Δάφνη Μπατσίλα, από τις Παρεμβάσεις οι Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Δημήτρης Κοντελές, από την ΑΣΕ ο Δημήτρης Γερασάκης, ενώ άγνωστο μέχρι αργά το βράδυ παρέμενε το όνομα του αντιπροσώπου από τις ΣΥΝΕΚ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass