Μνημείο στη Λάρισα για την 5η Μεραρχία Κρητών

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2022 15:52

«Ένα μνημείο στον λόφο του Φρουρίου, για να θυμίζει στις επερχόμενες γενιές τους ήρωες της 5ης Μεραρχίας Κρητών, που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, παλεύοντας για ιδανικά και αξίες ενάντια στον φασισμό, καθώς επίσης και τη βαρβαρότητα του πολέμου» προτείνει σε

επιστολή του στον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, στον διοικητή 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και στον αρχηγό ΑΤΑ Αντιπτέραρχο Γεώργιο Φασούλα, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων Δημήτρης Γεωργάκης.
Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Μετά από αίτημα του Συλλόγου Κρητικών Λάρισας ο «Ψηλορείτης» έγινα γνώστης της θυσίας των ανδρών της 5ης Μεραρχίας Κρητών κατά την περίοδο του Β’ ΠΠ στην πόλη της Λάρισας και το δίκαιο αίτημά τους για την αναγνώριση της θυσίας τους.
Η Λάρισα άνοιξε την αγκαλιά της και δέχτηκε στο φιλόξενο χώμα της, τους ηρωικούς μαχητές της 5ης Μεραρχίας Κρητών, 4,5 χλμ. ανατολικά της πόλης, στο πρώτο στρατόπεδο εξόντωσης Ελλήνων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Κανείς από τους ανώτερους Ιταλούς αξιωματικούς και διοικητές του στρατοπέδου, με την ανοχή ίσως του ελληνικού κράτους, δεν δικάστηκε μετά το τέλος του πολέμου γι’ αυτό το ειδεχθές έγκλημα, σαν εγκληματίας πολέμου.
Ίσως, η ελάχιστη και μοναδική πλέον απόδοση τιμής, στη μνήμη των νεκρών, να αποτελεί σήμερα ένα μνημείο στον λόφο του Φρουρίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass