Σχολείο στη μνήμη της οικογένειας Στεργιούλη θα ανεγερθεί στην Ουγκάντα

Ο ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ JINZIA ΚΑΙ ΑΝ. ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2022 21:50

Επίσκεψη στη Λάρισα πραγματοποίησε τη Δευτέρα και την Τρίτη (23 και 24 Μαΐου) ο Επίσκοπος Jinzia και Ανατολικής Ουγκάντα κ. Σίλβεστρος, προσκεκλημένος του τοπικού Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Πορεία Αγάπης» (Ηπείρου 79-83, πλησίον Αγίου Νικολάου).


Αμέσως μετά την άφιξή του μετέβη στον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, έλαβε την ευλογία της επισκέψεως και παραμονής του στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου και του παρεσχέθη κάθε δυνατή και απαραίτητη διευκόλυνσή του. Οι δύο Επίσκοποι είχαν μακράν συζήτηση για το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα.
Επίσης ο Αφρικανός Επίσκοπος μετέβη στο Κοιμητήριο της πόλης (Του Αγίου Λαζάρου) και τέλεσε Τρισάγιο στους τάφους του αειμνήστου φιλολόγου και διδάκτορος Χαράλαμπου Στεργιούλη και των γονέων αυτού (Βασιλείου και Ευδοξίας), τους οποίους γνώρισε σε προηγούμενη άφιξή του στη Λάρισα, στη μνήμη των οποίων -με δαπάνη δωρητών που κατατέθηκε ήδη στην Πορεία Αγάπης (και επιθυμούν την ανωνυμία τους)- θα ανεγερθεί Σχολείο σε περιοχή της περιφέρειάς του (Ιερά Επισκοπή Jinzia Uganda), που σήμερα το στερείται!
Την επομένη ημέρα της παραμονής του στη Λάρισα, ο Επίσκοπος κ. Σίλβεστρος επισκέφθηκε και προσκύνησε στη Λάρνακα του Αγίου Αχιλλίου -ως προσευχητική ευχαριστία- για τη συγκινητική ανταπόκριση Λαρισαίων δωρητών της Πορεία Αγάπης, για την αποπεράτωση του ημιτελούς Ι.Ν. Αγίου Αχιλλίου στην Ιερά Επισκοπή Gulu τον παρελθόντα χρόνο (2021).
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Λάρισα, επέστρεψε στην Αθήνα για συνέχιση των συναντήσεών του με Μοναστήρια και Ιεραποστολικούς Συλλόγους σύμφωνα με το πρόγραμμά του.
Γ. Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass