ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Χρέος μας η ενδυνάμωση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2022 15:20

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εκτός ορίων τουρκική επιθετικότητα, που δυστυχώς στηρίζεται από την πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος της γείτονος χώρας. Καθημερινώς, η Άγκυρα επιδίδεται σε ένα κρεσέντο παραληρηματικών δηλώσεων, εναντίον της χώρας μας, που δεν έχουν καμία ιστορική και νομική βάση.

Είναι φανερό ότι ο εκνευρισμός της Τουρκίας οφείλεται στην αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, αλλά και στην ουσιαστική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, στοιχεία που ακυρώνουν τα παράλογα και επικίνδυνα νεοοθωμανικά οράματα. Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο και απαιτείται εγρήγορση, ψυχραιμία και κυρίως εθνική ενότητα, ώστε εφόσον χρειαστεί να δώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις σε οποιαδήποτε πρόκληση εναντίον της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».
Τα παραπάνω ανέφερε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσκεψή του στον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λάρισας, όπου συναντήθηκε με τη νεοεκλεγείσα διοίκηση.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που είναι μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων, επισήμανε ότι «όπως μας δίδαξαν και οι αρχαίοι Έλληνες, η υπέρτατη τιμή για έναν πολίτη είναι να υπηρετήσει στον στρατό της πατρίδας του και να είναι πάντοτε έτοιμος να προστρέξει για την προστασία της όταν χρειαστεί. Αυτήν την αρχή οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε και σήμερα. Άλλωστε, ο πόλεμος που διεξάγεται στην Ουκρανία απέδειξε ότι η ανεξαρτησία και η ελευθερία ενός κράτους επαφίεται πρωτίστως στους ίδιους τους πολίτες του. Αν αυτοί δεν έχουν το φρόνημα, αλλά και την κατάλληλη εκπαίδευση για να αντισταθούν, τότε κανείς δεν θα το κάνει στη θέση τους. Και, δυστυχώς, για εμάς που είμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με τον θρασύ τουρκικό αναθεωρητισμό, οφείλουμε να αντιληφθούμε την ατομική ευθύνη που έχουμε απέναντι στην ιστορία μας και στο μέλλον του τόπου μας. Οι έφεδροι αξιωματικοί αντιλαμβανόμενοι απόλυτα τους κινδύνους που προκύπτουν από την αναβίωση αναθεωρητισμών είναι πολύτιμοι συνεργάτες στην υπεράσπιση της πατρίδας έναντι κάθε επιβουλής».
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου από τη μεριά του ανέφερε ότι αδιάλειπτο παραμένει το ενδιαφέρον τους για την αυξημένη προκλητικότητα των εξ Ανατολών γειτόνων μας. Επίσης, σημείωσε ότι ως έφεδροι αξιωματικοί οφείλουν να διατηρούν στενή επαφή με τις Ένοπλες Δυνάμεις και να μεριμνούν συμπληρωματικά, όπου και όποτε χρειαστεί για τη βελτίωση της ετοιμότητας της χώρας μας. Σε αυτό το πλαίσιο ενημέρωσε τον κυβερνητικό βουλευτή για τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου το επόμενο διάστημα.
Στη συνάντηση εκ μέρους του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λάρισας παρόντες ήταν ο πρόεδρος κ. Μιχαήλ Φωκάς, ο ταμίας κ. Γεώργιος Γκουλιώνης και ο έφεδρος αξιωματικός κ. Νίκος Κεκελέκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass