Καταγγέλλει εξωθεσμικές παρεμβάσεις

Ο Σύλλογος Αλεξανδρινής για το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ * Καθαρίστηκε η παραλία, παράκληση για καθαρισμό και των οικοπέδων

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2022 16:25

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη


Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν με επιστολή τους στην «ΕτΔ» τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αλεξανδρινής για ορισμένους κατοίκους της, που, όπως υποστηρίζουν, με παρεμβάσεις τους δημιουργούν σύγχυση, αποπροσανατολισμό και λάθος εκτίμηση σε πολλά που διατυπώνονται έξω από το πλαίσιο της εγκεκριμένης μελέτης όδευσης δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον οικισμό.
Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Σε ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Γενικών Συνελεύσεων εκφράσαμε τη βαθιά μας απογοήτευση για τις παλινωδίες, την αναβλητικότητα και αναποφασιστικότητα των παραγόντων για τη λύση του προβλήματος της όδευσης του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ από τη θέση Κανόνια μέχρι τη θέση Παλοβόρια και ως την Ανατολή, στην Αλεξανδρινή.
Επιτέλους, απαιτούμε να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Τρία χρόνια προσμονής και αναμονής για τη χρηματοδότηση του έργου είναι πολλά. Η αγανάκτηση περισσεύει.
Με ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, αλλά και τα προβλεπόμενα από το καταστατικό, η εκπροσώπηση των κατοίκων της Αλεξανδρινής και του φορέα είναι υπόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και του Προέδρου, έναντι κάθε δημόσιας Αρχής, και της δικαστικής. Κατά συνέπεια, οι κάτοικοι εκφράστηκαν και εκφράζονται και ο φορέας εκπληρώνει με μεγάλη προσπάθεια τις υποχρεώσεις του απέναντί τους και στο χωριό μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί ότι η έγκριση για την όδευση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας. Κανείς δεν πίστευε ότι θα καταφέρναμε να πείσουμε για το δίκαιο αίτημα και να μας δοθεί η έγκριση του έργου. Μείνανε έκπληκτοι όταν τους παραδώσαμε το σχετικό έγγραφο, εμπλεκόμενοι φορείς και παράγοντες.
Με σοβαρότητα, υπομονή και επιμονή, συνεχίζουμε την προσπάθεια στο πλαίσιο των αποφάσεων και του προγραμματισμού δράσης των οργάνων και των Γενικών Συνελεύσεων.
Βέβαια, εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε όλοι. Οι πρόσφατες εξωθεσμικές παρεμβάσεις κατοίκων της Αλεξανδρινής δημιουργούν σύγχυση, αποπροσανατολισμό και λάθος εκτίμηση σε πολλά που διατυπώνονται έξω από το πλαίσιο της εγκεκριμένης μελέτης. Λογικό είναι να συμβαίνει όταν ορισμένοι εξ αυτών δεν παρακολουθούν τις Γενικές Συνελεύσεις και τις άλλες εκδηλώσεις της συλλογικότητας.
Στις 12 Ιουνίου 2019 εγκρίθηκε η μελέτη της όδευσης του δικτύου και στις 27 Ιουλίου 2019, αφού είχαν ήδη ενημερωθεί τα όργανα του φορέα, στη μεγάλη ετήσια εκδήλωση της Αλεξανδρινής, ο Πρόεδρος, παρουσία πολλών επισήμων, του δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, δύο αντιπεριφερειαρχών, του γενικού διευθυντή της Περιφέρειας κ. Κωνσταντίνου Μέγα, του δασάρχη Λάρισας κ. Γκάτσικου, του περιφερειακού διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ κ. Β. Αβαρκιώτη, του διευθυντή Λάρισας κ. Γ. Σπυρόπουλου και άλλων, ανέλυσε την απόφαση και μίλησε για τη χρηματοδότηση. Σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις το ίδιο. Δεν νοείται λοιπόν έλλειψη ενημέρωσης. Πρέπει όλοι να προστατεύσουμε τη συλλογικότητα και τους θεσμούς. Το μήνυμα πιστεύουμε το έχουν πάρει όλοι και η προσπάθεια συνεχίζεται. Δεν χρειάζεται να παρθούν αυστηρά μέτρα προς κάθε κατεύθυνση μηδέ εξαιρουμένης και της δικαστικής συνδρομής. Δεν θα δεχθούμε πλέον εξωθεσμικές παρεμβάσεις που δεν ωφελούν. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν, το κάνουν μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις. Γι’ αυτό προειδοποιούμε με κατηγορηματικό και αυστηρό τρόπο. Δεν θα διστάσουμε να προστατεύσουμε τις κατακτήσεις και τη φιλοσοφία μας που είναι η πεμπτουσία της ασταμάτητης δουλειάς μας. Καλούμε τους κατοίκους της Αλεξανδρινής να απομονώσουν τέτοιες ενέργειες και άτομα που δημιουργούν κινδύνους και προβλήματα στη δουλειά που γίνεται στην Αλεξανδρινή.
Πάνω απ’ όλα είναι η Αλεξανδρινή και θα την προστατεύσουμε. Καλούμε τους παράγοντες να συμβάλλουν στην ανάγκη θεσμικής εκπροσώπησης, αποτρέποντας εξωθεσμικές παρεμβάσεις. Έχουμε πρόγραμμα δράσης και πορευόμαστε μ’ αυτό για όλα τα προβλήματα».
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ
Ο Σύλλογος Αλεξανδρινής ενημερώνει επίσης ότι ολοκλήρωσε τον καθαρισμό της παραλίας και ανεμπόδιστα μπορούν κάτοικοι και επισκέπτες να επισκεφθούν και να απολαύσουν τη θάλασσα.
Υπενθυμίζεται, όμως, προς όλους τους κατοίκους του οικισμού, οι οποίοι ακόμη δεν το έχουν πράξει, ότι υποχρέωσή τους είναι να καθαρίσουν άμεσα τα οικόπεδά τους από αγριόχορτα, δεδομένου ότι η σχετική νομοθεσία είναι πάρα πολύ αυστηρή και η οποιαδήποτε αναβολή μπορεί να επιφέρει μεγάλα πρόστιμα, αλλά και να αυξήσει στο μέγιστο τους κινδύνους πυρκαγιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass