Υπό βροχή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «GENESIS» ΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ *ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2022 15:49

Άκρως χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού χθες στη Λάρισα, με βροχή, κεραυνούς και αστραπές. Με τη θερμοκρασία να πέφτει στους 20 βαθμούς και τη βροχή να μη σταματά για ώρες , από νωρίς το πρωί μέχρι και το μεσημέρι έφτασε η κακοκαιρία «Genesis» στη Λάρισα. Η ισχυρή

βροχόπτωση ευτυχώς δεν προκάλεσε προβλήματα στην πόλη παρότι η ποσότητα του νερού ήταν μεγάλη, όπως και η διάρκεια της βροχής. Τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο και βελτίωση αναμένεται από τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΜΥ Παναγιώτη Σκριμιζέα. Ο καιρός λοιπόν το τριήμερο δεν θα είναι ιδιαίτερα καλός, ιδιαίτερα για όσους έχουν προγραμματίσει απόδραση. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο σήμερα Σάββατο θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές και τα πιο πολλά φαινόμενα θα σημειωθούν στη Δυτική Θεσσαλία. Το βράδυ θα υπάρχει ύφεση των φαινομένων αλλά η θερμοκρασία θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη. Μέρα με τη μέρα, η κατάσταση θα βελτιώνεται. Αύριο Κυριακή κάποιες μπόρες θα σημειωθούν στα παραθαλάσσιο και ηπειρωτικά, ενώ από το βράδυ θα ξεκινήσει ο καιρός να βελτιώνεται και η θερμοκρασία να ανεβαίνει τουλάχιστον στους 23 βαθμούς Κελσίου. Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με κατά τόπους συννεφιές τις μεσημεριανές ώρες και θερμοκρασία σε άνοδο, ενώ στα ορεινά της Θεσσαλίας θα σημειωθούν μπόρες.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Στο μεταξύ η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε νέο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε χθες το απόγευμα αναφέρει:
Σε κατάσταση ετοιμότητας και επιφυλακής βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την υπό εξέλιξη κακοκαιρία Genesis, μαζί με όλους τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, βάσει του σχεδιασμού τους. Από το μεσημέρι του Σαββάτου τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν.
Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών, καλώντας τους να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας και να ενημερώνουν τις αρμόδιες Αρχές για τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων ή άλλων προβλημάτων. Επίσης, συνιστάται ο περιορισμός των μετακινήσεων κατά το δυνατόν, ειδικά κατά τη διάρκεια της μεγάλης έντασης των καιρικών φαινομένων. Οι οδηγοί που είναι αναγκασμένοι να κυκλοφορήσουν στους δρόμους παρακαλούνται να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και με ιδιαίτερη προσοχή, ακολουθώντας τις οδηγίες της Τροχαίας και τηρώντας πιστά τις οδηγίες σήμανσης και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι πολίτες να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 - Πυροσβεστική τηλ 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112- ΕΚΑΒ 166).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass