Πολιτικές οι ευθύνες για έλλειμμα στον Δήμο Τυρνάβου

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2014 13:02 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:27

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Το ταμειακό έλλειμμα  των 25.404 ευρώ στην δημοτική επιτροπή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Τύρναβου, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, κυριάρχησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τύρναβου όπου συζητήθηκε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης .

Η  συζήτηση έγινε με το σκεπτικό το ζήτημα να μην πάρει παραπέρα διαστάσεις. Ωστόσο ακούστηκαν   πολλά με τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση να ασκεί  κριτική στην απερχόμενη διοίκηση του  πρώην δημάρχου κ. Νίκου  Μαλάκου για το ζήτημα, τονίζοντας ότι ασκούσε πλημμελώς τα καθήκοντά του αφού τα ελλείμματα υπήρχαν από το 2012.

Παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Νίκος Μαλάκος τόνισε ότι οι σχολικές επιτροπές είναι ανεξάρτητες. Σε όλη τη διάρκεια ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας τον ενημέρωνε ότι όλα γινόταν σωστά. Οι διευθυντές δεν του ανέφεραν κάποιο πρόβλημα. «Οφείλω να ομολογήσω, είπε, ότι σε όλη τη διάρκεια της θητείας η ενημέρωση που είχα ήταν ότι όλα βαίνουν καλώς».

Ο κ. Μαλάκος, ενημερώθηκε από το νέο δήμαρχο για το πρόβλημα. Έλειπαν τα χρήματα και αυτό τον λυπεί επειδή ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής ήταν και αντιδήμαρχος. «Μας χτύπησε σαν παράταξη. Μπορεί τα χρήματα να μπήκαν αλλά το ηθικό ζήτημα παραμένει. Εναπόκειται στο χαρακτήρα των ανθρώπων. Με λυπεί επειδή ήταν χρήματα των παιδιών. Ήταν κηλίδα στη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής».  

Και ο πρώην δήμαρχος  κατέληξε: «Αν νομίζετε ότι έχω ευθύνη αυτή έχει να κάνει με την επιλογή των συνεργατών μου».

Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αστ. Χατζηκράχτης έβαλλε ευθέως κατά του κ. Μαλάκου υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να λέει αυτά που λέει για τον συνεργάτη του.

Λυπηρό χαρακτήρισε το γεγονός για το δήμο η κ. Ψύρρα ευχόμενη να μην ξανασυμβεί στο μέλλον.

Κλείνοντας ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης  έριξε και πάλι τα πυρά του στον κ. Μαλάκο λέγοντας: «Δεν δείξατε το ανάστημα του ηγήτορα. Κρυφτήκατε πίσω από το συνεργάτη σας. Δεν δίνετε τους συνεργάτες σας. Φερθήκατε ως άλλος Κρόνος. Πιστεύω ότι πρέπει να κλείσουμε το θέμα. Πρέπει να δώσουμε μια ευκαιρία στον συμπολίτη μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass