Καταγγελία για βοθρολύματα που «καταλήγουν στον Πηνειό»

ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2022 15:21

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, στο πλαίσιο περιοδείας στα χωριά του Δήμου, βρέθηκε στη Ραψάνη όπου παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, διαπιστώνοντας ότι, όπως σημειώνει σε ερώτησή της προς τη Δημοτική Αρχή Τεμπών, «σύμφωνα με μαρτυρίες δημοτών,

συμβούλων και του ιδίου του προέδρου, τα βοθρολύματα οδηγούνται στο παρακείμενο ρέμα και στη συνέχεια πέφτουν στον Πηνειό.
Ο πρόεδρος, χωρίς απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, προχωρά στην κατασκευή κτίσματος-υποδομής, πάνω στο οποίο θα στηθεί ιστός, προκειμένου να αναρτηθεί σημαία 26 τ.μ. Σε ερώτησή μας αν, για το συγκεκριμένο έργο, έχει γίνει μελέτη και αν έχει πάρει έγκριση από το Δ.Σ. του Δήμου, για την παραχώρηση της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά και αυτού καθαυτού του έργου, ο Πρόεδρος, έχοντας την απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν χρειάζεται τίποτα από αυτά, μας απάντησε αρνητικά.
Ο Πρόεδρος έφερε προς έγκριση στο Τοπικό Συμβούλιο αίτημα κάποιων δημοτών, ογδόντα τον αριθμό, όπως ισχυρίστηκε, που δεν έχουν συστήσει, με καταστατικό, κάποιας μορφής νομικό πρόσωπο, προκειμένου να τους παραχωρηθεί αίθουσα του Γυμνασίου Ραψάνης για να στεγαστούν. Παρά τις ισχυρότατες αντιδράσεις των κατοίκων, των φορέων που βρίσκονταν στη συνεδρίαση, αλλά και συμβούλων, ο πρόεδρος επέμενε στη λήψη απόφασης του Τ.Σ., ώστε να παραχωρήσει την αίθουσα.
Σε ερώτησή μας και πάλι αν νομιμοποιείται να παραχωρήσει την αίθουσα χωρίς απόφαση του Δ.Σ., μας απάντησε ότι δεν χρειάζεται εκείνος καμία απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου. Αξίζει να επισημανθεί ότι τη συνεδρίαση παρακολουθούσε και ο πρώην αντιδήμαρχος Τεμπών Γιώργος Νικολάου.
Οι δημότες που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι των φορέων έθεσαν ζητήματα σοβαρών παραλείψεων από μεριάς του Προέδρου και του Αντιδημάρχου της περιοχής, για την καθαριότητα των δρόμων, την κοπή των χόρτων, για δέντρα που έχουν κοπεί και δεν έχουν απομακρυνθεί, για τοίχους ετοιμόρροπους, παλιών κτισμάτων που δεν κατεδαφίζονται ή δεν υποστηρίζονται, αλλά και για θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της περιφέρειας και αφορούν τον καθαρισμό των ρεμάτων, τη βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στη Ραψάνη και έχει καθιζήσεις και κατακρημνίσεις».
Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών «ρωτά δημόσια τον Δήμαρχο, ζητώντας τα εν λόγω ζητήματα να συζητηθούν στο επόμενο Δ.Σ. σαν θέματα ημερήσιας διάταξης, αν γνωρίζει όλα αυτά και τι κάνει για όλα αυτά» καταλήγει η επικεφαλής της παράταξης, Μαρία Κωστή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass