Δωρεάν διακοπές από τον Δήμο Λαρισαίων

ΞΕΚΙΝΑ ΦΕΤΟΣ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΓΙΑ 30 ΑΤΟΜΑ, ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2022 15:01

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και των δράσεων

που αφορούν στη στήριξη οικονομικά αδύναμων οικογενειών, θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος, πρόγραμμα δωρεάν καλοκαιρινών διακοπών, σε παράλια της Π.Ε. Λάρισας.
Το νέο πρόγραμμα αφορά μονογονεϊκές οικογένειες της Λάρισας, και περιλαμβάνει την παροχή πενθήμερων διακοπών σε ξενοδοχειακή μονάδα του Στομίου, με πλήρη δωρεάν διατροφή και κάλυψη των εξόδων διαμονής και μετακίνησης, από και προς το τόπο των διακοπών.
«Με σεβασμό, αγάπη και ευαισθησία απέναντι στις οικογένειες της πόλης μας, που δεν έχουν τη δυνατότητα, λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται, να απολαύσουν καλοκαιρινές διακοπές δίπλα στη θάλασσα, ξεκινά φέτος για πρώτη φορά αυτή δράση, με στόχο να γίνει θεσμός....» δήλωσε στην «Ε» η διευθύντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων κ. Εφη Ζιώγα. Η κ. Ζιώγα, σημειώνει ότι θα συμμετάσχουν φέτος 15 μονογονεϊκές οικογένειες (30 άτομα στο σύνολό τους), που επιλέχθηκαν βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων. Πρόκειται για άτομα που στηρίζονται και από κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων.
Αναλυτικότερα, το χρονικό διάστημα από 4 ως 8 Ιουλίου, οι ωφελούμενοι θα φιλοξενηθούν σε οργανωμένη παραλιακή ξενοδοχειακή μονάδα, όπου στο πλαίσιο των διακοπών τους, θα τους παρέχονται δραστηριότητες στη φύση για τα παιδιά και στήριξη από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.
Ο προϋπολογισμός όλων των παραπάνω ανέρχεται στα 4.500 ευρώ. Αναμφίβολα, οι δωρεάν διακοπές, αποτελούν μια σωτήρια δράση του Δήμου, για τις οικογένειες ειδικών κοινωνικών ομάδων, που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητά τους και θα ήταν ευχής έργο η επέκταση του προγράμματος σε περισσότερα άτομα.               
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass