Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2022 15:08

Εκδήλωση κατά των εξαρτήσεων

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΟΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΗΣ

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ και το Εργαστήρι Ζωής, με αφορμή

την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου) οργανώνουν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 21.00, στην Κεντρική πλατεία εκδήλωση που στόχο έχει να αναδείξει τα μηνύματα της πρόληψης κατά των εξαρτήσεων. Στην εκδήλωση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τις δράσεις, το έργο και τη φιλοσοφία του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ και του Εργαστηρίου Ζωής, να ενημερωθεί μέσω προβολών, και σύντομων ομιλιών, ενώ οι ίδιοι οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου, έφηβοι, παιδιά και ενήλικες αναλαμβάνουν να μιλήσουν για την εμπειρία τους στο Εργαστήρι Ζωής. Τέλος η ομάδα θεάτρου ενηλίκων του Εργαστηρίου Ζωής κλείνει την εκδήλωση με ένα πρωτότυπο δρώμενο με τίτλο «...και Γεννιόμαστε Ξανά», θέλοντας να αναδείξει τις ανησυχίες της ομάδας για το περιθώριο, την απομόνωση, τη μοναξιά, τη διαχείριση άγχους, την εξάρτηση αλλά και την αξία της συμπόρευσης, της σχέσης, της θέλησης για ζωή. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης που διοργανώνει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων.

 

Σήμερα η κηδεία του Γιάννη Διαμαντή

Η πολιτική κηδεία του δικηγόρου Λάρισας Γιάννη Διαμαντή θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στις 11 το πρωί, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας. Σύμφωνα με επιθυμία του εκλιπόντος, η σορός του θα αποτεφρωθεί στις εγκαταστάσεις της Ριτσώνας.

 

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ

Συνεδριάζει την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στο κτίριο της Περιφέρειας στην οδό Καλλισθένους και Θεοφράστου όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, ο οικονομικός απολογισμός οικ. έτους 2021, τροποποιήσεις προϋπολογισμών-ένταξη νέων έργων στις Συλλογικές Αποφάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η παράταση του ενιαίου πλαισίου ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων στον Βόλο για τη «Λευκή Νύχτα 2022» και σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων και αθλητικών εκδηλώσεων στις Περιφερειακές Ενότητες.
Προηγουμένως, θα εξεταστούν οι επερωτήσεις της Περιφερειακής Παράταξης «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία» για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, της Περιφερειακής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας» για τον δρόμο Μουζάκι - Τύμπανος - Αργιθέα - μέχρι τα όρια του Νομού Άρτας και για το πρόβλημα των ελλείψεων σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα, οδηγούς και τις χαμηλές αποζημιώσεις, για τη μετακίνηση των υπαλλήλων της Περιφέρειας, που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία, καθώς και των περιφερειακών συμβούλων Δέσποινας Αράπκουλε και Πέτρου Τσακνάκη της Περιφερειακής Παράταξης «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας» για τον εξηλεκτρισμό της Αλεξανδρινής.

 

Εκδήλωση για τις εξελίξεις στα Πανεπιστήμια

Η ΚΟΒ ΑΕΙ Λάρισας, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στα Πανεπιστήμια και οι θέσεις του ΚΚΕ» σήμερα στις 18:30 στην καφετέρια «Μύλος 1927». Θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.


Παρουσιάζεται ειδική έκδοση για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «1922: Ιμπεριαλιστική εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή», επιμέλειας του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Λάρισας, την Πέμπτη 30 Ιούνη, στο Φρούριο, στην πλατεία αγάλματος Νίκης, στις 8μ.μ. Την παρουσίαση θα κάνει ο Φάνης Παρρής, μέλος της ΚΕ.

 

Μνημόσυνο Μακαριστού Ιγνατίου

Σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου, το πρωί, θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου μνημόσυνο επί τη επετείω της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.


Η Διεθνής Ενωση Αστυνομικών εορτάζει τον Απ. Παύλο

Η Τοπική Διοίκηση Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών εορτάζει τον προστάτη της, Απόστολο Παύλο των Εθνών. Στο πλαίσιο του εορτασμού θα τελεστεί αρτοκλασία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.


Συνάντηση Επαναπατρισμένων Πολιτικών Προσφύγων

Η 31η Πανελλαδική Συνάντηση των επαναπατρισμένων πολιτικών προσφύγων θα πραγματοποιηθεί στον Αγ. Νικόλαο Νάουσας την Κυριακή 3 Ιουλίου. Για πληροφορίες - συμμετοχή, στο Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και στα τηλέφωνα των μελών της Διοικούσας επιτροπής: Σερδένη Θανάση 6973-311.677, Σίσκου Δήμητρα 6948-125.082 και Μπαρό Γιώργο 6945-778.241.

 

Συλλογή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος αποκομιδής κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, ο Δήμος Λαρισαίων ενημερώνει τους παραγωγούς που έχουν κενές συσκευασίες να τις παραδώσουν, την ερχόμενη Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 8 π.μ., στο Αμαξοστάσιο Γήπεδο Φαλάνης, στην Πλάστιγγα Συνεταιρισμού Γιάννουλης, Στριβαδιές (Υδραγωγείο) και Τερψιθέα. Διαφορετικά οι παραγωγοί θα πρέπει να συνεννοηθούν με τους προέδρους των Κοινοτήτων, τους συνεταιρισμούς και τους γραμματείς των Κοινοτήτων. Οι συσκευασίες θα πρέπει να είναι καθαρές και τοποθετημένες σε πλαστικές σακούλες. Στις πλαστικές σακούλες, κατά προτίμηση διαφανείς, θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του χρήστη με ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

 

 Μνημόσυνο στην κατασκήνωση της ΓΕΧΑ στη Σκοτίνα Πιερίας

Αύριο Κυριακή 26 Ιουνίου θα τελεσθεί στον ναό της κατασκηνώσεως της ΓΕΧΑ στην παραλία της Σκοτίνας θεία Λειτουργία και μνημόσυνο των κεκοιμημένων μελών και συνεργατών της ΓΕΧΑ. Μετά τη θεία Λειτουργία και τον καφέ θα ακολουθήσει ομιλία από τον καθηγούμενο της ιεράς μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω π. Μάξιμο Κυρίτση με θέμα: «Η κάθαρση της ψυχής». Για τη μετάβαση στον χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 7.00 π.μ. από την πλατεία του Αγ. Βησσαρίωνος και από την οδό Ανθίμου Γαζή (1ο Λύκειο). Δηλώσεις στο βιβλιοπωλείο της ΓΕΧΑ (οδός Μανδηλαρά 14, τηλ.: 2410-621685).


Λειτουργίες στην Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Με πανηγυρική Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής 26 Ιουνίου θα τιμήσει τη μνήμη πάντων των εν Αγίω Όρει διαλαμψάντων Πατέρων η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς. Κατά τη διάρκεια αυτής θα τεθούν προς προσκύνηση τμήματα λειψάνων των Αγίων Εφραίμ του Κατουνακιώτου, Δανιήλ του Κατουνακιώτου, Ιερωνύμου του Σιμενοπετρίτη και Νικοδήμου του Αγιορείτου. Το βράδυ της Τρίτης στο μοναστήρι θα ψαλεί Ιερά Αγρυπνία από τις 8:00 ως τις 12:30 για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.


Τα παιδιά γνωρίζουν τους εικονικούς κόσμους ...αλλιώς!

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπου τα παιδιά από 9 έως 15 ετών θα μάθουν να χρησιμοποιούν τις προηγμένες τεχνολογίες ως νέα μέσα έκφρασης, θα πραγματοποιηθεί στο «Πάρκο Καινοτομίας JOIST» στη Λάρισα. Συγκεκριμένα για παιδιά 9 - 12 ετών το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τις εξής ημερομηνίες: Δευτέρα 4, 11, 18 και 25 Ιουλίου 2022 τις ώρες 18:00 - 20:00. Για παιδιά 13 – 15 ετών: Τετάρτη 6, 13, 20 και 27 Ιουλίου 2022 τις ώρες 18:00 - 20:00. Περιλαμβάνονται δύο θεματικά εργαστήρια: Experience Lab: Τα παιδιά αλληλεπιδρούν με την Εικονική Πραγματικότητα, μέσα από επιλεγμένες εκπαιδευτικές εφαρμογές σε ειδικά διαμορφωμένο και ασφαλή χώρο.  Create Lab: Τα παιδιά εξοικειώνονται με τη δημιουργία 3D αντικειμένων και φτιάχνουν τον πρώτο ολόδικό τους Εικονικό Κόσμο. Συμμετοχή στον σύνδεσμο:  https://joistpark. eu/ekdiloseis/joist-innovation-labs-for-families-summer-edition/. Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ.


Προσκυνηματική εκδρομή από τον Αγιο Γεώργιο Ανατολής Αγιάς

Η ενορία Αγίου Γεωργίου Ανατολής Αγιάς διοργανώνει διήμερη εκδρομή- προσκύνημα στις 11 και 12 Ιουλίου 2022 με την παρακάτω διαδρομή: 1η ημέρα Λάρισα-Λαμία-Άμφισσα-Ι.Μ. Αγίου Αυγουστίνου και Αγίου Σεραφείμ Τρικόρφου-Ναύπακτος (επίσκεψη στον Μητροπολίτη και τα αξιοθέατα της πόλης)-Σιταράλωνα Θέρμου (γενέτειρα του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης)-Αγρίνιο (διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο). Δεύτερη ημέρα 12 Ιουλίου Αγρίνιο - Ι.Μ. Παναγίας Προυσιώτισσας-Καρπενήσι- Υπάτη Ι.Μ. Αγάθωνος (προσκύνημα λειψάνων Αγίου Βησσαρίωνα)-Λαμία- Ι.Μ. Παναγίας Ελεούσας Ξυνιάδος-Δομοκός-Φάρσαλα-Λάρισα. Η αναχώρηση θα γίνει τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και ώρα 7 π.μ. από την πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος Λαρίσης .Δηλώσεις συμμετοχής στον εφημέριο π. Ρίζο Κομήτσα τηλ. 6936-814.700 και στην επίτροπο κα Ευανθία Τσίνα-Γιοντζή τηλ. 6942-406.386.

 

Εκδρομή Ρουμελιωτών στην ορεινή Ναυπακτία
Ο Σύνδεσμος Ρουμελιωτών νομού Λάρισας «Αθανάσιος Διάκος» διοργανώνει τριήμερη εκδρομή στην ορεινή Ναυπακτία στις 2, 3 και 4 Ιουλίου με αφορμή τη Γιορτή Τσαγιού στην Περίστα με διαμονή στον Πλάτανο.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: Κυριτσάκα Ελένη τηλ. 6938-744.313, Ρίζου Κατερίνα τηλ. 6972-099.694, Παπαδρόσου Χρύσα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass