Επιμορφώνονται τα στελέχη του Δημόσιου Τομέα

ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΟΟΣΑ Η ΕΥΗ ΔΡΑΜΑΛΙΩΤΗ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2022 15:32

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε με αξιοσημείωτη επιτυχία στο ΕΚΔΔΑ, η ετήσια συνάντηση των υψηλόβαθμων εκπροσώπων των χωρών – μελών του Παγκόσμιου Δικτύου των Σχολών Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ (OECD – NSG) με θέμα «Exploring post-pandemic learning cultures in the

public sector».
Το Παγκόσμιο Δίκτυο Σχολών Δημόσιας Διοίκησης του ΟΟΣΑ (OECD – NSG), δημιουργήθηκε το 2014 με κύριο στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την ανάδειξη των δεξιοτήτων των στελεχών του Δημοσίου Τομέα που απαιτούνται σε καιρούς κρίσης και αβεβαιότητας.
Την έναρξη των εργασιών κήρυξαν ο υπουργός Επικρατείας, καθηγητής Γεώργιος Γεραπετρίτης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου των Σχολών Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ (OECD – NSG), Καθηγητής Geert Bouckaert και ο επικεφαλής του τομέα, Δημόσιας Διαχείρισης και Προϋπολογισμού, της Δ/νσης Δημόσιας Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ κ. Jón Blöndal.
Η πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, τόνισε ότι προβλήματα όπως οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, η αδράνεια, ή, η αντίσταση στην αλλαγή μπορεί να εμφανίζονται συχνά, παρόλα αυτά οφείλουμε να σκεφτούμε και να δράσουμε διαφορετικά. Υπογράμμισε ότι τον τελευταίο χρόνο στο ΕΚΔΔΑ, με την αμέριστη υποστήριξη και καθοδήγηση του Υπουργού Εσωτερικών, έγινε μια πολύ σπουδαία προσπάθεια με στόχο την οικοδόμηση ενός νέου, φιλόδοξου και καινοτόμου συστήματος συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών του δημόσιου τομέα, με σεβασμό σε διαχρονικές αρχές και αξίες του ΕΚΔΔΑ.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ στις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε το ΕΚΔΔΑ τον τελευταίο χρόνο. Ειδικότερα η κα Δραμαλιώτη έκανε αναφορά στην ουσιαστική μεταρρύθμιση του διαγωνισμού εισαγωγής της ΕΣΔΔΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, την Expertise France και τη γαλλική ENA, στην εφαρμογή του 28ου διαγωνισμού εισαγωγής για την επιλογή 160 σπουδαστών, καθώς και στην έναρξη του 29ου διαγωνισμού εισαγωγής τον Ιούλιο του 2022 για την επιλογή 135 σπουδαστών, εκ των οποίων οι 35 θέσεις προορίζονται για τον επιτελικό κλάδο. Υπογράμμισε ακόμα την ενεργοποίηση του κλάδου επιτελικών στελεχών με την υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων. Η κα Δραμαλιώτη δεν παρέλειψε να τονίσει τις εμβληματικές δράσεις εξωστρέφειας του φορέα καθώς και τη συνεργασία σε θέματα ηγεσίας, ψηφιακής διακυβέρνησης, ανάλυσης δημόσιας πολιτικής, με εκπαιδευτικά ιδρύματα στο εξωτερικό και διεθνούς κύρους πανεπιστήμια και σχολές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass