Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2022 15:05

Λειτουργίες στην Ι.Μ. Παντελεήμονος Αγιάς

Με πανηγυρική Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί θα τιμήσει τη μνήμη πάντων των εν Αγίω Όρει διαλαμψάντων Πατέρων, η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς. Κατά τη διάρκεια αυτής θα τεθούν προς προσκύνηση τμήματα λειψάνων των Αγίων Εφραίμ του Κατουνακιώτου, Δανιήλ του Κατουνακιώτου, Ιερωνύμου του Σιμενοπετρίτη και Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Το βράδυ της Τρίτης στο μοναστήρι θα ψαλεί ιερά αγρυπνία από τις 8:00 ως τις 12:30 για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

 

Εκδήλωση Πολυτέκνων Λάρισας

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας και Περιχώρων διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 7:30 στο ΔΩΛ εκδήλωση με θέμα «Φύλα, γάμος, οικογένεια», συμβάλλοντας στο δημόσιο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ομιλητές θα είναι η Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη, γιατρός πνευμονολόγος, μέλος του «Μαμά, μπαμπάς και παιδιά», ο Βασίλης Φανάρας καθηγητής βιοηθικής Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Δήμος Θανάσουλας, δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγο.

 

Πανηγυρίζει o Ι.Ν. Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Με λαμπρότητα θα γίνουν και φέτος οι λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη των Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον φερώνυμο Ιερό Ναό Λάρισας την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εκδηλώσεις αρχίζουν από αύριο Δευτέρα 27 Ιουνίου και αναμένονται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 1η Ιουλίου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εορτής, στο Αρχονταρίκι της Ενορίας θα λειτουργήσει πλούσια έκθεση εκκλησιαστικών ειδών και ειδών ευλάβειας μερίμνη της Νεανικής κινήσεως της Ενορίας, ενώ την Τρίτη το απόγευμα στις 7.30 θα γίνει η υποδοχή λειψάνου του οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη από τη Σίψα της Δράμας.Η Ενωση
Αστυνομικών
τιμά τον Απ. ΠαύλοΗ Τοπική Διοίκηση Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών εορτάζει τον προστάτη της, Απόστολο Παύλο των Εθνών. Στο πλαίσιο του εορτασμού θα τελεστεί αρτοκλασία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας την προσεχή Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.Φεστιβάλ
δράσεων των ΚΔΑΠ ΦαρσάλωνΜία πολύ όμορφη γιορτή ετοιμάζουν μικροί και μεγάλοι στα ΚΔΑΠ του Δήμου Φαρσάλων, στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Δράσεων. Μεθαύριο Τρίτη, 28 Ιουνίου, στις 8 το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου, θα λάβει χώρα μία… κοσμογονία δημιουργίας και διασκέδασης, με καλοκαιρινές εικόνες δροσιάς με χορό και μουσική, με λαβύρινθο, στόχους και επιδαπέδια παιχνίδια, με μουσικά στεφάνια και μπαλονοδρομίες και με ομαδική χειροτεχνία.

 

«Σύγχρονη και δίκαια η πρόταση του ΚΚΕ για το Πανεπιστήμιο»

ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΥΡ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

«Η πρόταση του ΚΚΕ για το Πανεπιστήμιο είναι και σύγχρονη και δίκαια» τόνισε ο υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, Κυριάκος Ιωαννίδης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΚΟΒ ΑΕΙ Λάρισας, που έγινε χθες το απόγευμα στην καφετέρια «Μύλος 1927».
Το μέλος της ΚΕ, αναπτύσσοντας το θέμα «οι εξελίξεις στα Πανεπιστήμια και οι θέσεις του ΚΚΕ», τόνισε πως «τώρα είναι η ώρα με τους αγώνες, τις διεκδικήσεις μας να ανοίξουμε τον δρόμο σε μια καλύτερη προοπτική». «Το βήμα μπορεί να γίνει μέσα από τον κοινό συντονισμό των Φοιτητικών Συλλόγων, των εργαζομένων στα πανεπιστήμια, των πανεπιστημιακών δασκάλων, όλου του λαού ώστε, να μην υπάρχει ούτε σκέψη να κατατεθεί και να εφαρμοστεί ο νέος νόμος - πλαίσιο.
Να αντιπαλέψουμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, των μέτρων καταστολής και ταξικών φραγμών, κόντρα στα σχέδια για ένα πανεπιστήμιο «απόρθητο φρούριο». Να συγκρουστούμε με την επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων, για να πάρουν ανάσα οι ανάγκες και η ζωή των νέων που σπουδάζουν σήμερα. Να αντιπαρατεθούμε με την περαιτέρω υποβάθμιση των πτυχίων, με την κατηγοριοποίηση των σπουδών, με την εμπορευματοποίηση της Παιδείας». Ο κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι «η διαμόρφωση ενός νέου συσχετισμού στο φοιτητικό κίνημα, με το ελπιδοφόρο μήνυμα των φοιτητικών εκλογών, με 1η δύναμη την «Πανσπουδαστική ΚΣ» πανελλαδικά, κόντρα στα κυβερνητικά σχέδια απαξίωσης και υπονόμευσης των Συλλόγων, δίνει ώθηση και αισιοδοξία, καθώς και αναβαθμισμένα καθήκοντα στα οποία μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Σε αυτόν τον δρόμο, για να βγει νικήτρια η σωστή πλευρά της ιστορίας, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι και θα είναι, όπως πάντα, στην πρώτη τη γραμμή».

 

Το ΕΚΛ για τις κενές θέσεις στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του ΠΠΓΝΛ

Ανακοίνωση για τις κενές θέσεις στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Μεταξύ άλλων σ΄ αυτήν αναφέρεται πως «η απαράδεκτη κατάσταση στο Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας είναι μόνο ένα ακόμη επεισόδιο στο διαρκές έγκλημα που συμβαίνει διαχρονικά σε βάρος της υγείας του λαού μας».
Μέσω της ανακοίνωσης καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους της περιοχής «να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους» και προσθέτει πως «Στεκόμαστε όπως και τόσες άλλες φορές στο πλάι των υγειονομικών μας απαιτώντας: Να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα αιτήματα των Συλλόγων των Ιατρών και των Εργαζομένων στο ΠΠΝΛ για άμεση κάλυψη των κενών σε εργαζόμενους στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα και σ΄όλο το νοσοκομείο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μαζικές προσλήψεις στην υγεία με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, που εργάζονται με παντός είδους προσωρινές σχέσεις εργασίας.
Ανάκληση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων στις δομές υγείας,
με την τήρηση όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων προστασίας.
Να υπάρξει επαρκής αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας για την επαρκή κάλυψη όλων των αναγκών τους. Άμεση ικανοποίηση όλων των μισθολογικών και εργασιακών αιτημάτων των υγειονομικών».

 

Φρέσκα «φέσια» 3,7 δισ. προς την Εφορία στο 4μηνο

ΣΧΕΔΟΝ 4 ΕΚΑΤ. ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΧΡΕΗ

Οριακή μείωση (-0,3%), στα 112,5 δισ. ευρώ, καταγράφεται στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τον Απρίλιο. Από το συνολικό ποσό βέβαια μόνο τα 87,1 δισ. θεωρούνται ως «πραγματικό ληξιπρόθεσμο» χρέος, καθώς τα υπόλοιπα έχει κριθεί ότι είναι ανεπίδεκτα είσπραξης ή ρυθμισμένες οφειλές. Σε ό,τι αφορά τα φέσια που συσσωρεύτηκαν στην Εφορία από τις αρχές του χρόνου, αυτά ανέρχονται σε 3,72 δισ. ευρώ έναντι 2,56 δισ. το αντίστοιχο τετράμηνο του 2021. Η μεγάλη αυτή αύξηση ωστόσο οφείλεται εν πολλοίς σε μία μόνο υπόθεση, ύψους 800 εκατ. ευρώ. Από το σύνολο των χρημάτων που οφείλουν πολίτες και επιχειρήσεις στην Εφορία, το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς εισπράχθηκαν 1,29 δισ. ευρώ, ποσό ελαφρά υψηλότερο από το 1,16 δισ. ευρώ του τετραμήνου του 2021. Σχεδόν 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι (3,944 εκατομμύρια) χρωστούν κάποιο ποσό στην Εφορία. Εξ αυτών σχεδόν οι μισοί (1,978 εκατομμύρια) μπορεί να αντιμετωπίσουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Κάτι που έχει ήδη συμβεί σε 1,35 εκατομμύρια υποθέσεις…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass