Η γοητεία του Μεταξοχωρίου

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2022 15:10

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Τα κάλλη ενός ευλογημένου, πανέμορφου τόπου, που τόσο έχει αγαπηθεί

από τον κόσμο, τον τόπο του Μεταξοχωρίου, προβλήθηκαν μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Κυριακή στο χωριό, ξανά» προχθές το μεσημέρι της Κυριακής.
Τα γυρίσματά της πραγματοποιήθηκαν στα μέσα Μαΐου. Οι κάτοικοι του γραφικού αυτού χωριού της Αγιάς και του Κισσάβου έστρωσαν το τραπέζι για τους τηλεθεατές και παρουσίασαν γεύσεις, όμορφες γωνιές, προϊόντα, έθιμα, συνήθειες, χορούς και τραγούδια της περιοχής.
Με φαντασία, ευρηματικότητα, χιούμορ, υψηλή αισθητική, συναίσθημα και σύγχρονη τηλεοπτική γλώσσα, ο παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης και η ομάδα του έγιναν δέκτες της γοητείας του χωριού και τη μοιράστηκαν απλόχερα με τους τηλεθεατές.
Ο Κωστής Ζαφειράκης με μαεστρία κατάφερε να ανιχνεύσει τις μικροϊστορίες του τόπου κουβεντιάζοντας με γιαγιάδες και παππούδες για την εποχή της σηροτροφίας και του μεταξιού, για τα τρικούβερτα γλέντια στις αυλές και τα αξέχαστα χρόνιας της αθωότητας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως από τη δεκαετία του 1970, άνθρωποι του θεάτρου, της μουσικής και της τέχνης γενικότερα, έχουν φτιάξει εκεί μια δική τους «πατρίδα».
Επισκέφθηκε το πολυεθνικό Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου ψηλά στον Κίσσαβο. Συνάντησε ανθρώπους που άφησαν την πόλη για να ζήσουν στην ύπαιθρο και συζήτησε μαζί τους τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας απόφασης. Περπάτησε στα καλντερίμια και στις πάμπολλες εκκλησιές. Εξερεύνησε τη βιοποικιλότητα της φύσης και το ξεχωριστό κλίμα που έχει το Μεταξοχώρι, συζήτησε με τους επαγγελματίες του τόπου για τα μήλα, τα κεράσια, τα κρασιά, με μαραθωνοδρόμους και περιπατητές που χαίρονται τα μονοπάτια και τις διαδρομές γύρω από το χωριό. Μίλησε με τις γυναίκες που ζουν στο Μεταξοχώρι, νέες και ηλικιωμένες. Του μίλησαν για τη ζωή σ’ αυτό, του μαγείρεψαν και του αποκάλυψαν πατροπαράδοτες συνταγές.
Το Μεταξοχώρι, το χωριό των καλλιτεχνών, ήταν για άλλη μια φορά μαγευτικό. Όσοι και όσες συμμετείχαν στα γυρίσματα θα έχουν να θυμούνται τις στιγμές με περηφάνια. Όσοι και όσες παρακολούθησαν την εκπομπή και γνωρίζουν από παλιά το χωριό, επιβεβαίωσαν την καλή γνώμη που έχουν γι’ αυτό. Όσοι και όσες παρακολούθησαν την εκπομπή και δεν επισκέφθηκαν ποτέ το Μεταξοχώρι, σίγουρα μέσα από αυτή βρήκαν επιπλέον λόγους για να το κάνουν.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass