ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΣΤΟ Κ.Υ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ

Δωρεάν εμβολιασμοί σε παιδιά

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2014 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:28

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»), του Γιάννη Μουκίδη

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα και στην Ελασσόνα ο δωρεάν εμβολιασμός σε άπορα – ανασφάλιστα παιδιά, ηλικίας 2,5 μηνών και άνω.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας θα πραγματοποιηθεί δωρεάν εμβολιασμός σε άπορα – ανασφάλιστα παιδιά.

Τα είδη των εμβολίων που πρόκειται να διατεθούν είναι τα παρακάτω: 1. Τετραδύναμο (διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη, πολιομυελίτιδας) / 2. Πενταδύναμο / 3. Εξαδύναμο / 4. Ηπατίτιδας Α / 5. Ηπατίτιδας Β / 6. πνευμονιοκόκκου / 7. ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας (ΜΜR) / 8. μηνιγγιτιδόκοκκου / 9. Αιμόφιλου Ινφλουέντζας τύπου Β / 10. ανεμοβλογιάς.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία συνταγογράφησης των εμβολίων και διάθεσης αυτών προβλέπει τα παρακάτω:

- Παιδιά με βιβλιάριο απορίας: Τα εμβόλια θα συνταγογραφούνται στο βιβλιάριο απορίας από παιδίατρο των Νοσοκομείων ή ιατρό των Κέντρων Υγείας και οι συνταγές θα εκτελούνται από τα αντίστοιχα Φαρμακεία των Νοσοκομείων όπου και συνταγογραφήθηκαν.

- Ανασφάλιστα παιδιά που διαθέτουν ΑΜΚΑ: Τα εμβόλια θα συνταγογραφούνται σε ηλεκτρονική συνταγή από παιδίατρο των Νοσοκομείων ή ιατρό των Κέντρων Υγείας ή ιατρό του ΠΕΔΥ και οι συνταγές θα εκτελούνται από συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά φαρμακεία.

- Ανασφάλιστα παιδιά που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ: Τα εμβόλια θα συνταγογραφούνται σε απλό συνταγολόγιο στο οποίο και θα αναγράφεται ότι τα συγκεκριμένα παιδιά δεν είναι κάτοχοι ΑΜΚΑ, από παιδίατρο των Νοσοκομείων ή ιατρό των Κέντρων Υγείας και οι συνταγές θα εκτελούνται από τα αντίστοιχα φαρμακεία των Νοσοκομείων όπου και συνταγογραφήθηκαν.

Οι εμβολιασμοί θα γίνονται από επισκέπτριες υγείας, με την παρουσία αρμόδιου ιατρού. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών θα μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφ. 24930 -22222.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass