Επιδρομές μινκ στο Αργυροπούλι!

ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΑΓΕΛΕΣ, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΙΑ, ΕΝΩ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΡΙΑΡΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΣΕ ΣΤΑΒΛΟ * ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΖΩΩΝ ΠΡΟ 12ΕΤΙΑΣ Η «ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ»…

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2022 15:10
Μην ξεγελιέστε από τη συμπαθητική φάτσα ενός μινκ.  Είναι μικρά, ευέλικτα αλλά κυνηγούν νύχτα και κατά αγέλες, σκοτώνοντας ζώα σε κοτέτσια αλλά και στάβλους.  Στο Αργυροπούλι έχουν να λένε για τις επιθέσεις τους… Μην ξεγελιέστε από τη συμπαθητική φάτσα ενός μινκ. Είναι μικρά, ευέλικτα αλλά κυνηγούν νύχτα και κατά αγέλες, σκοτώνοντας ζώα σε κοτέτσια αλλά και στάβλους. Στο Αργυροπούλι έχουν να λένε για τις επιθέσεις τους…

Αόρατος, μοχθηρός και επικίνδυνος, ακόμη και για τον άνθρωπο, ο εισβολέας που τρομοκρατεί κτηνοτρόφους αλλά και κατοίκους στις παρυφές του Αργυροπουλίου.


Θύματά του οικόσιτα ζώα, αλλά και πτηνά της φύσης, που κυριολεκτικά τα «πιάνει στον ύπνο», σκοτώνοντάς τα με έναν ανατριχιαστικό τρόπο: επιτίθεται, τραυματίζει και αποτελειώνει το ζώο ρουφώντας το αίμα του!
Ο λόγος για το μινκ (γνωστό και ως βιζόν), ένα ξενόφερτο στην περιοχή είδος, που δρα κατά αγέλες, «χτυπά» στάβλους και κοτέτσια, κατασπαράσσοντας από κατοικίδια (κουτάβια και γατάκια), κοτόπουλα, κότες, αλλά και ελεύθερα πουλιά που κουρνιάζουν στα δέντρα. Τις προηγούμενες ημέρες, η ανεύρεση κουφαριών, ενός κριαριού 50 κιλών και μιας προβατίνας, σε στάβλο λίγο έξω από το Αργυροπούλι, θορύβησε ακόμη περισσότερο τους κατοίκους της κοινότητας, αρκετοί από τους οποίους φοβούνται τόσο, ώστε το βράδυ κοιμούνται με κλειστά παράθυρα.
Τα σαρκοβόρα μινκ, σε αντίθεση με τις βίδρες που είναι μοναχικά ζώα, κυνηγούν κατά αγέλες, τις νυχτερινές ώρες, επιτιθέμενα ακόμη και σε πολύ μεγαλύτερα από αυτά ζώα.
Όσον αφορά την προέλευσή τους, οι Αργυροπουλίτες εντοπίζουν την «αρχή του κακού», στην προ 12ετίας, απελευθέρωση από οικολογική οργάνωση, χιλιάδων ζώων (γίνεται λόγος για 50.000), από δύο εκτροφεία της Καστοριάς, τα οποία αναπαράχθηκαν με καταιγιστικούς ρυθμούς (κάθε θηλυκό γεννά έως και 8 μικρά τον χρόνο!) και επεκτάθηκαν κατακλύζοντας περιοχές και χιλιόμετρα μακριά από τη Δυτική Μακεδονία. Είναι ζώα χωροκατακτητικά, αποθηκεύουν τροφή και για τον λόγο αυτό σκοτώνουν περισσότερα από τις ανάγκες τους ζώα, ενώ οι ικανότητές τους στην αναρρίχηση και την κολύμβηση είναι μεγάλες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν όρια στην επέκτασή τους.
Ήδη το θέμα αντιμετωπίζεται ως μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα, ειδικά σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου έχει εξαπλωθεί ο πληθυσμός τους, αλλά όπως όλα δείχνουν όχι μόνον εκεί…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass