Λαρισαίοι σε πρόγραμμα για υγιεινή διατροφή

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2022 15:10

Στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ πραγματοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη επιμορφωτική συνάντηση των μελών στον οργανισμό Stowarzyszenie Klub Sportowy ACTIVITA στο Ostrow Wielkopolski, στην Πολωνία.

Οι οργανισμοί που συμμετείχαν προέρχονται από την Πολωνία, την Τουρκία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Τα μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, Καλλιόπη Μπάκου και Ελένη Ελεωνόρα Τσιαντούλα εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο πλαίσιο του 2ου προγράμματος Erasmus που εκπονεί το ΠΟΚΕΛ. Συντονιστές του προγράμματος είναι ο πρόεδρος Αργύρης Γιουρούκης και το μέλος Καλλιόπη Μπάκου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τον οργανισμό τους και τις διατροφικές συνήθειες της χώρας τους.
Ενημερώθηκαν για την ιστορία της πολωνικής κουζίνας, τους πολωνικούς όρους μαγειρικής, τις τεχνικές ασφάλειας στην κουζίνα και τον απαραίτητο εξοπλισμό της πολωνικής κουζίνας. Μαγείρεψαν στο εστιατόριο «Jurand» και έφτιαξαν το δικό τους πολωνικό γεύμα με τον τοπικό Κύκλο Νοικοκυρών χρησιμοποιώντας υγιεινές παραδοσιακές τεχνικές μαγειρικής. Επισκέφτηκαν το Antonin Hunting Palce και την πόλη Wroclaw, η οποία το 2019 ονομάστηκε Πόλη της Λογοτεχνίας της UNESCO. Επέστρεψαν αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλοξενία, τις διατροφικές συνήθειες και τις παραδόσεις του πολωνικού λαού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass