Πληρώνουμε ρήτρα αναπροσαρμογής για τα golden boys της ΔΕΗ

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΝΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Γ. ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ - ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2022 20:00 | Τελευταία ενημέρωση: 09 Ιουλ 2022 21:00

Ρεπορτάζ: Γ. Ρούστας

Δριμύ κατηγορώ κατά της Κυβέρνησης για την πολιτική της στην αντιμετώπιση

της ακρίβειας και την κοροϊδία με τη ρήτρα αναπροσαρμογής, την οποία ενσωματώνει στην τιμή της κιλοβατώρας για να «συντηρεί τα golden boys της ΔΕΗ», εξαπέλυσε από τη Λάρισα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταναλωτών ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος, Γιώργος Λεχουρίτης.
Ο κ. Λεχουρίτης, με αφορμή την επίσκεψή του στη Λάρισα, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο κι έχοντας στο πλευρό του τη διοίκηση του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας, στάθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης του καταναλωτικού κινήματος και στην πόλη, χαρακτηρίζοντάς τη «μονόδρομο για τον καταναλωτή». «Η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής αποτελεί κοροϊδία για τον καταναλωτή, καθώς η ρήτρα θα ενσωματωθεί στην κιλοβατώρα. Η Κυβέρνηση, σε ένα πρωτοφανές κόλπο γκρόσο, συνεχίζει να προασπίζει τα golden boys της ενέργειας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ και πρόσθεσε: «Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ αμοίβεται με 1.000 ευρώ (!) μεροκάματο, πάνω δηλαδή και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του Αρείου Πάγου και τον Πρωθυπουργό. Αυτό είναι πρόκληση, την ώρα που τα νοικοκυριά αναστενάζουν και αδυνατούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συλλογική αγωγή που κατέθεσε η Γενική Ομοσπονδία ΙΝΚΑ κατά της ΔΕΗ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής. «Εάν δεν το κάναμε, ακόμη θα πληρώναμε» δήλωσε χαρακτηριστικά. Προειδοποίησε για «νέα αυξημένα τιμολόγια», ενώ μίλησε για «επισιτιστική ακρίβεια, καθώς οι τιμές σε όλα τα προϊόντα από πέρυσι μέχρι σήμερα παρουσιάζουν μία αύξηση 50%. Η χώρα βιώνει επισιτιστική ακρίβεια, ζούμε τη χειρότερη ακρίβεια των τελευταίων 30 ετών, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία μας ο πληθωρισμός αγγίζει το 14%», κατέληξε ο κ. Λεχουρίτης, σημειώνοντας την παρουσία του Λαρισαίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Βασίλη Κόκκαλη, στην αγωγή κατά της ΔΕΗ, «καθώς ήταν ο μόνος, με τον κ. Κουρουμπλή, που έδωσαν το «παρών» από τους 300 της Βουλής». Αν και διευκρίνισε πως «πολιτικά το ΙΝΚΑ δεν ανήκει πουθενά και ανέκαθεν είμαστε απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των πολιτών», συνέχισε χαρακτηρίζοντας ως «πραιτωριανούς του Άδωνι» τους ανθρώπους της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), που, όπως τόνισε, «απαξίωσαν πλήρως τους ελέγχους των Διευθύνσεων Εμπορίου». Για το ενεργειακό κόστος, ο κ. Λεχουρίτης δήλωσε ότι «είναι μονόδρομος η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, για να ανασάνουν οι καταναλωτές». Πρότεινε μείωση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες, αλλά όχι σε προϊόντα, αφού «όπως αποδείχτηκε με τον καφέ, η τιμή του δεν μειώθηκε, μιας και επιβλήθηκαν μια σειρά από ...τέλη». Μίλησε επίσης για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, για τα οποία τόνισε πως «πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση, διαφορετικά θα ταλαιπωρούνται 200.000 άνθρωποι. Είναι άδικο, είναι κρίμα».

Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ
Από την πλευρά του ο Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος παρέστη στη συνέντευξη με την ιδιότητα του επίτιμου προέδρου του ΙΝΚΑ, στο οποίο προήδρευσε επί δεκαετία, ευχήθηκε «καλή δύναμη» στη νέα διοίκηση του Ινστιτούτου Καταναλωτών Θεσσαλίας και κάλεσε τους Λαρισαίους να εγγραφούν στο ΙΝΚΑ, καθώς «η κοινωνία έχει ανάγκη από δραστήριες Ενώσεις Καταναλωτών». Σχολιάζοντας δε την αναφορά Λεχουρίτη για τις συλλογικές αγωγές για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, διευκρίνισε ότι «η τροπολογία που ψηφίστηκε λέει ότι αναστέλλεται είτε είναι διακριτή είτε όχι (η ρήτρα αναπροσαρμογής). Άρα αυτό σημαίνει ότι ενσωματώνεται.
Επίσης είναι σημαντικό ότι με δικαστική απόφαση παραμένει η απαγόρευση διακοπής ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά που οφείλουν στην Επιχείρηση. Για να επιτευχθεί αυτό παλέψαμε σκληρά», τόνισε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας, Σωτήριος Τερζόπουλος, στάθηκε στην επαναδραστηριοποίηση του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας, καλώντας τους πολίτες σε συμμετοχή «με στόχο την ενδυνάμωσή του και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των καταναλωτών». Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του αντιπροέδρου του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας και νομικού συμβούλου Άγγ. Γιουρέλη, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι αναγκαία η συνδρομή των μελών του Ινστιτούτου για την επαναδραστηριοποίησή του».

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass