Μια αληθινή ιστορία διάσωσης στον Πηνειό

ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ 48ΧΡΟΝΗΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2022 15:12

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται η 48χρονη υπήκοος Ουκρανίας, η οποία αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της προχθές το μεσημέρι πέφτοντας στον Πηνειό. Η 48χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας χωρίς τις αισθήσεις

της, αλλά οι γιατροί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κατάφεραν να την επαναφέρουν.
Με αφορμή το περιστατικό, η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας σε συγχαρητήρια ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής: «Ομάδα ΔΙΑΣ Λάρισας Β Αλλαγή.
13:35 Το κέντρο διαβιβάζει για γυναίκα που έπεσε από την πεζογέφυρα στον Πηνειό. Η ομάδα εντοπίζει τη γυναίκα να κολυμπά σε ήρεμη κατάσταση με τα ρούχα της και την καλούν να βγει από το νερό. «Αφήστε με να κολυμπήσω» απαντά.
Με την άφιξη της Π.Υ. βάζει μέσα στο νερό το κεφάλι και σε τρία λεπτά αρχίζει να επιπλέει.
Ξεκινάει αγώνας διάσωσης. Με τη χρήση σχοινιού δεμένος, πυροσβέστης βουτάει και τη βγάζει στο λιμανάκι με τη βοήθεια των 4 αστυνομικών . Ο Ανθ/μος Δούνης Χρήστος της κάνει ΚΑΡΠΑ με μαλάξεις εναλλάξ με έτερο Πυροσβέστη για περίπου 15 λεπτά. Τη γυναίκα παρέλαβε χωρίς τις αισθήσεις της το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο εφημερεύον Νοσοκομείο όπου επανήλθε και μεταφέρθηκε προς νοσηλεία στη ΜΕΘ.
Δεν είναι σενάριο φαντασίας. Είναι πραγματική ιστορία, όπως καταγράφηκε στη Λάρισα, όπως συμβαίνει καθημερινά σε δεκάδες περιστατικά ανά την επικράτεια. Θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Β’ και στους συναδέλφους της Π.Υ. για τον επαγγελματισμό που επιδείξατε. Μας κάνετε υπερήφανους» καταλήγει η ΕΑΛ.
Από την πλευρά της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας σημειώνει ότι «στις 12-07-2022, ημέρα Τρίτη, η Υπηρεσία μας κλήθηκε για παροχή βοηθείας στην πεζογέφυρα Αλκαζάρ του Πηνειού ποταμού, συγκεκριμένα για άτομο το οποίο είχε πέσει στο νερό. Κατά την άφιξη, οι συνάδελφοι διαπίστωσαν ότι η ζωή της γυναίκας βρισκόταν σε κίνδυνο. Με τη βοήθεια των συναδέλφων της ΕΛ.ΑΣ. (ΔΙ.ΑΣ.), το πλήρωμα της εξόδου του 1ου Π.Σ. Λάρισας κατάφερε να ανασύρει τη γυναίκα από το νερό και αμέσως να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, μέχρι να την παραλάβει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να μεταφερθεί στο εφημερεύον Νοσοκομείο.
Αισθανόμαστε υπερηφάνεια και δέος για την αυτοθυσία, την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν οι συνάδελφοι και των δύο Υπηρεσιών, αναδεικνύοντας για ακόμα μία φορά τον ρόλο των Σωμάτων Ασφαλείας στην κοινωνία. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας» καταλήγει η ΕΥΠΣΠΘ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass